Fără doar și poate Inteco Holding, societate administrată de omul de afaceri Ovidiu Palcu, este una dintre cele mai importante firme de construcții din județ și din partea de vest a țării. Înființată în 2002, a reușit să se impună pe piață prin calitatea lucrărilor, acum fiind o firmă de tradiție în ceea ce privește construcțiile de drumuri și poduri, construcțiile civile, instalațiile electrice, instalațiile sanitare, alimentarea cu apă, canalizarea, execu­țiile de linii de tramvai, stații de tratare a apelor uzate, întreținerea de drumuri și deszăpeziri. Mai mult, din 2015, prin achiziția Stației de Mixturi Asfaltice a devenit un important jucător pe piață în fabricarea și comercializarea materialelor pentru drumuri: mixtură asfaltică, betoane, emulsii bituminoase și mastic bituminos.
Având în spate o bogată experiență, dublată de efectuarea unor lucrări de calitate, societatea și-a extins aria de activitate și în Ucraina, unde și-a deschis o reprezentanță. Astfel, au fost câștigate pe SEAP două lucrări.
Primul contract, în valoare de peste 4,5 milioane euro, presupune reparația capitală a drumului M-19 Domanovo (spre Brest) – Kovel – Cernăuți – Terebleche (spre București) şi este finalizat deja îm proporţie de 90%. Beneficiar direct al lucrării este Serviciul Rutier din Regiunea Cernăuți. De menționat că drumul M-19 este un drum european (E85). Contractul semnat de firma arădeană presupune intervenția pe o porțiune de 5,1 km, de la ieșirea din Vama Siret înspre Cernăuți. Pe 3,6 km, drumul are trei benzi pe un sens și două pe sensul opus, iar pe 1,5 kilometri, platforma de asfaltare este prevăzută cu o bandă pe fiecare sens.
Al doilea contract are ca beneficiar Reprezentanța Transcarpatică și vizează executarea de lucrări de reparații pe „rețeaua rutieră publică de importanță locală O-07-03-06 Vinogradiv-Tekovo-Nevetlenfolu”, de la km 11+700 până la km 22+700. Acest contract este finalizat în proporţie de 60%. Trebuie spus că șoseaua în cauză este un drum de interes local (județean), echipele de la Inteco având de intervenit pe un tronson de 11 kilometri. De menționat că valoarea contractului se ridică la 2,5 milioane de euro și că s-a folosit o tehnologie modernă de reciclare a asfaltului existent.

Recomandările redacției