garantiiNu doar pentru porcine pot fermierii arădeni care primesc subvenţii, să facă credite. Agenția de Plăți și Intervenție pen­tru Agricultură Arad a anunţat că a încheiat actele adiționale la convențiile privind finanțarea capitalului de lucru, pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bu­năstarea animalelor – pachetul B – păsări.
Potrivit acestor acte adiționale, APIA emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisă – adeverință prin care se atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor pachetul B – păsări. De asemenea, este confirmată suma cu o valoare egală cu valoarea decontului justificativ, aferent trimestrului al doilea, depus de către solicitant în perioada 16 aprilie – 15 mai 2013 pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pă­sări. Agenția a încheiat acte adiționale cu mai multe bănci. Cea de-a doua adeveriţă va fi eliberată de către Centrul judeţean al APIA, numai pentru aceeaşi banca pentru care a fost eliberată şi prima adeve­rinţa solicitată de către beneficiar.
Fondul de Garantare a Creditului Ru­ral IFN S.A. și Fondul Național de Garan­-tare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează 80 la sută din valoarea creditului contractat de fermier.

Recomandările redacției