Gard din perimetrul CFR, pericol pentru trecători

0
449

Dacă Gara Mare se bucură de apreciere și de o stare de standard european, pe partea acesteia din Grădiște, zace o clădire galbenă abandonată, cu geamurile sparte, ușile din metal ruginite și zidurile corozive, mai degrabă semănând cu o ruină.
Aceasta este înconjurată pe o parte de un gard și mai răblăgit.
Imediat lângă intrarea pe pod dinspre Grădiște, pe partea dreaptă, există o alee circulată de oameni care duce la blocurile locuite de aceștia.
Pe stânga aleii găsim țevi de conductă, pet-uri și diverse deșeuri aruncate pe jos, culmea, chiar sub avertizarea scrisă pe acele conducte: „Păstrați curățenia, vă mulțumim”.
Vis-a-vis de graffiti-urile și declarațiile de dragoste a unor cupluri care probabil deja sunt despărțite, aceeași atenționare este prezentă și pe poarta gardului, înscripționată cu CFR, gard pe lângă care trec zeci sau poate chiar sute de persoane, zilnic.
Care este marele necaz cu acest gard? Faptul că abia se mai ține pe picioare.
Susținerea stă pe câteva cărămizi, fundația este erodată și în curând este foarte posibil să înceapă să cadă bucăți din el.
Un cititor al ziarului nostru a sesizat acest lucru și afirmă: „Acest mizerabil gard,are în el găuri prin care se văd liniile.Nu pot să înțeleg de ce o gară ca cea din Arad, care a costat câteva milioane de euro are drept împrejmuire, un gard mizerabil, rușinea urbei.”
Problema în sine nu este starea de distrugere a lui, ci pagubele pe care le-ar putea produce în cazul căderii lui.
Această construcție nu este înaltă, însă este destul de masivă și ar putea să rănească pe viitor trecătorii, care sunt de părere că ar trebui să se facă ceva în dreptul acestei situații.
Trecătorii, nemulțumiți
și de compania acestor ziduri
Niște tineri ieșiți de la Școala Profesională Astra, parcurg zilnic acest drum pe lângă fortificație, spunând că aceasta „nu arată nicicum”.
Îngrijorarea lor mai mare este că pe timpul verii, când dă căldura, pe acea alee îi străpunge un miros înțepător din cauza oamenilor fără adăpost care îsi aleg acel loc pentru a dormi, dar și mizeriile împrăștiate pe asfalt joacă un rol important pentru acest disconfort olfactiv.
Însă cine se ocupă de aceaste probleme? Nimeni!
Gardul este în perimetrul CFR, soluția ar putea veni ori de la Căile Ferate Române ori de la primărie, putem doar spera să nu trebuiască să fie un motiv grav pentru a se rezolva aceste lucruri.
Felicia-Livia Pădureţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.