Primăria Municipiului Arad a demarat campania de înlăturare a copacilor care au fost afectaţi de furtuna violentă din după-amiaza zilei de 17 septembrie 2017. Ope­ratorii de la spaţii verzi înlătură zilele acestea crengile rupte, copacii rupţi sau dezrădăcinaţi, dar şi pe cei înclinaţi, care în cazul unor fenomene extreme ar constitui reale pericole pentru cetăţeni.  Mai mult decât atât, primarul munici­piului Arad, Gheorghe Falcă a cerut să fie toaletaţi toţi copacii.
„Lucrăm în zona grădiniţelor şi a şcolilor pentru a îndepărta copacii înclinaţi care pot constitui un pericol în cazul unor fenomene violente. Surprinzător, azi, ne-am trezit cu Garda de Mediu, care ne-a amendat pentru că am tăiat un copac înclinat care se afla pe o stradă în apropierea unui trotuar. Vom contesta în instanţă această amendă şi transmitem clar tuturor instituţiilor că responsabilitatea a ceea ce însemnă intervenţiile după furtună este a Primăriei. Cine doreşte să fie responsabil, să fie responsabil şi când apare un incident. ”,
ne-a declarat primarul Gheorghe Falcă.
Până în acest moment pe lista Primăriei se află un număr de 33 de arbori care urmează să fie înlocuiţi. Inventarierea la nivelul municipiului Arad continuă, mai ales că majoritatea copacilor au depăşit vârsta maturităţii.
(A.C.)

Recomandările redacției