Garda de Mediu a găsit sursa mirosului care teroriza arădenii – găinaț

0
530

Garda de Mediu a identificat care era sursa mirosului de care mulți arădeni s-au arătat de-a dreptul terorizați. Era vorba doar de găinaț de pasăre, cu care, o societate agricolă din Fântânele fertiliza solul, în mod natural.

Din cauza vântului, mirosul s-a răspândit repede în Arad. Subiectul a a creat o adevărată isterie pe rețelele de socializare, mulți arădeni arătându-se foarte afectați. Până să fie cunoscută sursa mirosului, mulți și-au dat cu presupusa și chiar au făcut glume. Însă mulți au luat lucrurile în serios și au făcut sesizări ca autoritățile să ia măsuri. Mai mult, pe rețele de socializare se cunoștea de unde vine mirosul înainte ca autoritățile abilitate să anunțe public sursa.

Prefectura a cerut Comisariatului Județean Arad al Gărzii de Mediu o informare privind măsurile ce au fost luate pentru identificarea și neutralizarea sursei.

Firma din Fântânele, care folosea găinaț pentru fertilizarea pământului a fost trasă la răspundere. Mai mult, riscă și de acum înainte amenzi. „În urma controlului efectuat la respectiva societate comercială în cursul zilei de 7 martie 2019, împreună cu inspectori  ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, s-a constatat că fertilizarea solului s-a făcut fără a se respecta prevederile impuse de Autorizația de mediu, fără respectarea Ghidului de bune practici în agricultură și fără a se ține cont de condițiile atmosferice. Pentru remedierea situației au fost impuse măsuri cu caracter urgent, iar pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de mediu va fi aplicată o sancțiune între 50.000 și 100.000 lei“, au anunțat reprezentanții Prefecturii Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.