Garda de Mediu intervine în forță la Apateu, unde mai mulți cetățeni și-au „construit“ o adevărată groapă de gunoi

0
865

O echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad s-a deplasat la UAT Apateu, unde avea informații de existența unor depozitări neautorizate.

Au fost identificate două terenuri, unul dintre ele fiind verificat și în cursul anului 2020.

Pe primul amplasament, într-o fostă groapă de împrumut (groapă rezultată în urma excavarii și folosirii pământului la alte proiecte edilitare) au fost abandonate deșeuri de plastic, anvelope uzate și deșeuri vegetale.

Pe cel de-al doilea amplasament, tot într-o fostă groapă de împrumut s-au constatat deșeuri abandonate din plastic, PET-uri, anvelope uzate, deșeuri vegetale și deșeuri inerte.

Din relatarea primarului din Apateu și din documentele puse la dispoziția echipei de comisari a reieșit că periodic se efectueaza salubrizarea zonelor, dar după câteva zile cetățenii aruncă din nou ilegal deșeuri.

S-a dispus salubrizarea zonei până în data de 01.04.2021 și luarea măsurilor necesare (supraveghere video, pază umană, panouri de avertizare, etc) de prevenire a abandonului deșeurilor în zonele respective.

Sancțiunea prevăzută de legislația specifică, respectiv amenda între 50.000-100.000 va fi aplicată în cazul nerespectării măsurilor dispuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.