Datorită inundațiilor din luna decembrie 2021 pe cursul de apă Valea Luncșoarei între comuna Hălmagiu și comuna Hălmăgel, după retragerea apelor, au rămas pe maluri și pe insulele din albia văii, deșeuri de material plastic și textil precum și depozite de material lemnos. Astfel, Comisarii Gărzii de Mediu, au stabilit cine va îndepărta deșeurile din albia văii. Totodată, dacă măsurile stabilite nu vor fi îndeplinite sancțiunile aplicate vor fi uriașe.

Comisari ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad, au efectuat un control în zona respectivă în urma căruia au stabilit pentru UAT-urile Hălmagiu și Hălmăgel măsuri de îndepărtare a deșeurilor de pe malurile văii iar pentru ABA Crișuri Oradea-Sistem Hidrotehnic Independent Criș Alb-Formația Gurahonț îndepărtarea deșeurilor din albia Văii Luncșoara”, transmit cei de la Garda de Mediu Arad.

În cazul în care măsurile nu vor fi îndeplinite în termenul stabilit, se vor aplica sancțiunile prevăzute de OUG 195/2005-privind protecția mediului, respectiv amenda de la 50.000-100.000 lei.

Recomandările redacției