gardian
Angajatul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad care a fost reţinut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pentru că exista suspiciunea că ar fi primit bani de la puşcăriaşi, a fost pus în libertate.
Conform minutei condamnării, “condamnă pe inculpatul Pavel Ioan Mihoc, la pedeapsa de: – 3 ani închisoare, pentru infracţiunea de luare de mită (…), interzice inculpatului exercitarea drepturilor pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale. (…)În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii – la Consiliul Local Arad sau la Consiliul Local Vladimirescu, pe o perioadă de 120 de zile. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu din data de 12 februarie 2015, la zi. În baza art.399 alin.1 Cod procedură penală, raportat la art.241 lit.b Cod procedură penală, constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă prin încheierea penală nr.19/DL/CO din 17.02.2015 a Curţii de Apel Timişoara. În baza art.399 alin.3 lit.b Cod procedură penală, dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului arestat la domiciliu. Obligă inculpatul la plata sumei de 1500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 04 mai 2015”.
Reamintim că, sub comanda procurorului Codrin Gavra şi având sprijinul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie – structura Arad, acţiunea l-a “’ţintit” pe Ioan Pavel Mihoc, despre care anchetatorii cred (rezonabil) că subofiţerul ar fi cerut cu titlul de “împrumut” o mie de lei de la mai muţi deţinuţi, pentru a introduce telefoane şi alte accesorii IT în Penitenciar şi a le plasa infractorilor.

Recomandările redacției