angajare_jobA-ţi găsi un job nu este, întotdeauna, cel mai uşor lucru. Dacă ştii însă ce ai de făcut şi, mai ales, unde să cauţi, atunci situaţia pare a fi sub control. Specialiştii în recrutare îţi dau câteva idei despre cum ai putea să începi să lucrezi, astfel încât să îţi pui în valoare calităţile şi să îţi atingi obiectivele.

Ai nevoie imediat de un job?

În unele cazuri, a te putea angaja imediat poate fi un criteriu de bază în alegerea unui loc de muncă. Dacă te simţi presat de timp, atunci joburile temporare pot fi o soluţie. Chiar dacă perioada contractului de muncă este una determinată, faptul că lucrezi te poate ajuta să acumulezi experienţă într-un anumit domeniu şi apoi să treci la un contract mai avantajos.

Pe eJobs poţi găsi, în prezent, peste 1.250 de locuri de muncă de tip proiect. Pentru a aplica este necesar să accesezi adresa bit.ly/ejobs_proiect, să îţi completezi gratuit CV-ul eJobs şi să îl trimiţi direct companiei angajatoare, aplicând la anunţurile postate pe site-ul de recrutare.

Vrei un job cu program flexibil?

Dacă trebuie să îţi împarţi timpul între un loc de muncă şi alte obligaţii, care ţin de familie sau de educaţie, atunci cel mai potrivit ar fi să aplici pentru joburi cu jumătate de normă sau part-time.

Pe eJobs.ro găseşti peste 3.300 de joburi part-time, la care poţi aplica imediat, accesând: bit.ly/ejobs_part_time. Care ar fi avantajele oferite de un astfel de job?

Pe lângă flexibilitatea dată de programul de lucru, un part-time îţi va permite să nu renunţi la planurile tale personale. În plus, poţi să câştigi experienţă în anumite domenii în care, altfel, ar fi, poate, mai greu să te angajezi.

Cauţi un job anume?

Dacă vrei să te angajezi într-un anumit domeniu, dar nu ştii exact care e denumirea postului pe care ai putea să îl ocupi, nu dispera! Cea mai bună variantă este să accesezi www.ejobs.ro şi să foloseşti opţiunile de căutare avansată din cadrul formularului disponibil pe site. Primul pas e să alegi oraşele în care ai fi dispus să lucrezi.

Ai posibilitatea să selectezi cinci oraşe din regiunea în care locuieşti. Apoi e necesar să selectezi şi departamentele unde ai vrea să te angajezi. Şi în acest caz poţi selecta cinci variante care corespund criteriilor tale.

Pentru un rezultat cât mai exact, ai posibilitatea să alegi şi nivelul tău de carieră, folosind câmpul dedicat. Indiferent de situaţia în care te afli, e foarte important să îţi completezi cât mai detaliat CV-ul. Apoi să îl trimiţi direct către compania care a postat respectivul anunţ de angajare.

De reţinut

Ţine cont că un grad de completare a CV-ului de peste 80% îţi va creşte simţitor şansele de a fi chemat la interviul de angajare! Aşadar, acordă timp suficient şi acestui aspect, nu doar căutării în sine.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției