Gata cu gratuitatea. Studenții vor plăti 50% din prețul unui bilet de tren

0
310

Dacă studenții au beneficiat, până la ora actuală, de călătorii gratuite cu trenul CFR, de acum înainte aceștia vor fi nevoiți să scotă din buzunarul lor, de altfel nu prea plin, și să achite jumătate din valoarea prețului unui bilet întreg.

 Deși, studenții au încă posibilitatea să-și achiziționeze bilete gratuite până în data de 22 martie, unii  operatori ”însă, au blocat accesul studenților la sistemul de rezervare on-line, obligându-i astfel să plătească prețurile în vigoare la data călătoriei”, informează clubferoviar.ro.

Ministerul  Transporturilor și Infrastructurii propune normele metodologice. „În cadrul proiectului de Hotărâre de Guvern de modificare a normelor metodologice s-a specificat care este reducerea la transport de care beneficiază studenții, respectiv legitimații de călătorie cu tariful de transport și 50% și abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii cu reducere 50% la transportul cu tren Regio și InterRegio clasa a II-a”, arată instrumentul de motivare care însoțește proiectul de Hotărâre de Guvern.

De asemenea, studenții orfani sau care sunt proveniți de la casele de copii, centre de plasamente vor beneficia în continuare de gratuitate, iar restul studenților vor achita 50% din tariful de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.