Sorţii au decis ca cel mai tare meci al Grupei de Vest din Liga Naţională de Baschet Feminin să se joace chiar în prima etapă. CSM Satu Mare şi FCC Baschet Arad se duelează în deschiderea noului sezon competiţional.
Partida e programată joi, 10 octombrie, de la ora 18:00, în sala LPS din Satu Mare. Marile favorite la accederea în faza următoare se întâlnesc pentru a 49-a oară în istorie, ultimul meci direct fiind câştigat de arădence (70-65 în luna martie a anului curent). Vă reamintim că cele două formaţii fac parte din Grupa Vest alături de: U Cluj Napoca, CSM Oradea, ACS KSE Tg. Secuiesc şi Sirius Târgu Mureş. Primele trei clasate obţin biletele pentru grupa 1-6.
Atât CSM, cât şi FCC încep noua stagiune cu o bancă tehnică nouă. Dacă la Arad a venit sârbul Dejan Mudresaîmpreună cu secundulCristian Bondor, la Satu Mare, antrenor principal va fi muntenegreanul Goran Boskovic. La nivel de jucătoare, adversara FCC-ului din această seară a schimbat aproape tot lotul. Nu mai puţin de 9 jucătoare, dintre care trei straniere, au sosit în această vară la vicecampioana României. De partea cealaltă, echipă noastră a păstrat 7 sportive din sezonul trecut, lângă care au apărut Webb, Akathiotou, Karakasevic, Pop, Inkina şi Neagu.
Cinci luni fără o zi se împlinesc astăzi, la ora jocului dintre CSM Satu Mare şi FCC Baschet Arad, de când „galben-albastrele” au disputat ultimul joc oficial în Liga Naţională. Arădencele reuşeau pe 11 mai 2019 să-şi adjudece medalia de bronz după victoria din meciul doi al finalei mici a campionatului cu Olimpia Braşov.

Recomandările redacției