Gata cu protestele spontane – magistrații au decis că toate necesită aprobare. Primii protestatari fără aviz au și ieșit în stradă

0
789

Nici „nu s-a uscat bine stiloul pe acte“ prin decizia Instanței Supreme de interzicere a protestelor spontane fără avizare, că primii protestatari s-au adunat chiar în fața clădirii în care s-a dat decizia, pentru a-și arăta indignarea. Este vorba de protestatarii #rezist, care au ieșit în stradă pentru a acuza că sunt amendați de jandarmi la fiecare manifestație pe care o organizează, asta în condițiile în care, susțin ei, nu încalcă nicio lege. Protestatarii acuză că deși depun cereri pentru a primi autorizație de protest și încearcă să se încadreze în prevederile legii, manifestațiile lor nu primesc niciodată aprobare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât la începutul acestei săptămâni că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, luni, recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti.

În acest sens, instanţa supremă a decis că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când acestea urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice, respectiv drum public, parte carosabilă şi trotuar, sau în alte locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Astfel, cei care nu respectă legislația vor suporta consecințe. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe fondul acestor schimbări.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.