Găuri în gazon pentru infiltrarea apei! Roșu: „Trebuie să câștigăm în orice condiții”

0
191

FOTO: Ciprian Petcuț

Mult așteptatul derby al Vestului va fi unul trist dacă ținem cont de condițiile de desfășurare pe care le oferă arena „Motorul”. Cele aproape 2.000 de locuri sunt insuficiente pentru un UTA – Poli, indiferent de eșalonul în care se dispută și obiectivele combatantelor.  Suporterii timișoreni sunt revoltați pentru faptul că doar 90 dintre ei + 10 la VIP vor intra pe stadion, dar sunt și mii de arădeni rămași fără biletele ce s-au epuizat în 10 ore de la punerea în vânzare la Old Lady’s Pub.
Dar,  dincolo de problema spectatorilor, mai e una, poate la fel de importantă, cu gazonul. Ieri, cu trei zile până la primul fluier al derby-ului, acesta arată deplorabil. Adică, aproape așa cum l-am lăsat la finalul partidei cu Clinceniul, când mocirla era la ea acasă în Aradul Nou. Sigur, și ploile din ultimele zile numai bine nu au făcut, așa că era timpul să intre în scenă „expertul” șef al bazelor sportive arădene. Deja celebrul Marin Dugăeșescu a zis să dea o mână de ajutor, să pună în slujba fotbalului arădean expertiza sa bogată în domeniu și le-a comandat angajaților săi să dea găuri în gazonul cu o unealtă ascuțită. Un fel de țeapă, ca și cele date de adminstrația locală a ultimului deceniu, când vine vorba despre terenurile de sport din Arad.
Întrebat dacă nu s-a conformat situației, adică să nu mai antreneze ceva pentru ca duminică, din cauza terenului, echipa sa să fie nevoită să joace cu totul altceva, Laurențiu Roșu a încercat să rămână pe baricade, deși îngrijorarea sa era evidentă. „Nu am renunțat la ideea mea de joc, metodologia mea când vine vorba despre antrenamente a rămas aceeași. Dar, într-adevăr, avem pregătită și o variantă de rezervă, pe care, de altfel, am pus-o în practică în special în prima repriză a meciului cu Clinceniul. Atunci, terenul ne-a obligat să ieșim mereu cu mingi lungi din apărare, va trebui să ne adaptăm și acum dacă gazonul e mocirlos. Tot ceea ce știm, însă, că trebuie să câștigăm în orice condiții acest meci, despre care mi s-a vorbit din prima zi de când am venit la UTA”, a explicat „principalul” grupării „alb-roșii”.
Tehnicianul UTA-ei a vorbit şi despre adversar. „Am văzut-o pe Timişoara în meciul de acasă cu Unirea Tărlungeni, dar şi cu Dunărea Călăraşi, formează o echipă organizată, cu jucători tineri ca și a noastră. Fundaşul dreapta (n.a. Motreanu) execută autul de parcă ar bate un corner, la mijloc sunt trei jucători mobili (n.a. probabil Birău, Ghinescu, Mărgărit) care pot apărea oricând la finalizare, iar în atac au un om (n.a. – Bădăuţă) ce a marcat în fiecare din ultimele două meciuri. Vin să câştige, dar noi nu trebuie să-i lăsăm. Sunt de principiul ca într-un meci să dăm câte goluri putem, dacă se poate zece, zece să dăm” – a spus Roşu.
Un nou episod al derby-ului Vestului va avea loc duminică, de la ora 14, pe arena „Motorul”, meciul urmând să fie transmis în direct pe Digi și Dolce Sport1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.