Generalul Radu Theodoru, din Ineu, este ales astăzi președinte de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

0
883

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” acordă marți, 20 iulie 2021, calitatea de Președinte de onoare, Generalului-Maior (rtr.) RaduTheodoru. Evenimentul are loc la Bucureşti, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, în încheierea ceremoniei militare şi religioase desfășurate cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a tradiţiilor istorice ale armatei române, este o organizație al cărui scop principal îl constituie promovarea tradiţiilor istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I.

General-Maior (rtr.) Radu Theodoru este astăzi un veritabil tezaur viu. Declară mereu, cu mare respect față de români și istoria poporului: „Pentru mine, zborul nu a fost o meserie, ci pasiunea mea existențială”. Aflat acum la vârsta de 97 de ani, Radu Theodoru continuă să creadă în patriotism: „E așa de simplu. Te naști. Nu este un adaus. Este foarte firesc. La mine se motivează și prin familie. Nu mă pot desprinde de pământul ăsta în care generații întregi de-ai mei sunt acolo, în iarba aia, frontul războiului”.

Radu Theodoru s-a născut la 17 ianuarie 1924 la Ineu, în județul Arad. Este un ofițer român cu o bogată carieră literară dezvoltată, în principal, înainte de anul 1990. Este considerat unul dintre cei mai de seama scriitori postbelici din literatura română, îndeosebi în sfera romanului istoric, cu influențe din zona militară.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.