Magistraţii Tribunalului Bucureşti (TB) se pronunţă miercuri în cazul cererii de întrerupere a executării pedepsei cu închisoarea primită de George Becali în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

La termenul de luni, Becali a declarat că nu doreşte ca familia sa să figureze ca motiv de întrerupere a pedepsei, spunând că nu doreşte să fie „ipocrit”, pentru că aceasta are bani să se întreţină.

Omul de afaceri a anulat astfel argumentele avocaţilor săi, care pregătiseră mai multe documente referitoare la situaţia familială şi a firmelor lui Becali.

Acesta a mai spus judecătorilor că doreşte să fie alături de fiica sa pe 7 iulie, când îşi va serba ziua de naştere.

Instanţa urmează să decidă dacă admite cererea de întrerupere a pedepsei primite de George Becali, însă hotărârea nu va fi definitivă.

Apărătorii săi au formulat, pe 7 iunie, o cerere de întrerupere pentru trei luni a executării pedepsei pe care Becali o efectuează.

De asemenea, pe 7 iunie a fost depusă şi o cerere de contopire a pedepselor primite în cele trei dosare în care a fost condamnat, urmând ca instanţa să dezbată solicitarea acestuia miercuri.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul „Valiza”.

De asemenea, el a fost condamnat, pe 20 mai, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

George Becali a mai primit, în februarie 2013, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, însă instanţa supremă a anulat suspendarea, astfel încât condamnarea s-a transformat în trei ani de închisoare cu executare. (AS – autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu)

 

Recomandările redacției