george_clooney_bullock_sandra_George Clooney şi Sandra Bullock au fost în centrul atenţiei la ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Veneţia. Cei doi actori au păşit pe covorul roşu alături de regizorul Alfonso Cuaron şi de colegii din distribuţia peliculei „Gravity”. Filmul a avut premiera miercuri seară.

George Clooney este un obşinuit al Festivalului de la Veneţia. Anul acesta a avut-o parteneră pe covorul roşu pe Sandra Bullock. Cei doi sunt protagoniştii thrillerului S.F. „Gravity” care a deschis cele 11 zile de regal cinematografic.

Filmul regizorului mexican Alfonso Cuaron s-a bucurat de critici pozitive, deşi unele voci au reclamat infuzia de filme hollywoodiene în programul festivalului. Însă multe pelicule americane înseamnă şi multe vedete pe metru pătrat. Sunt aşteptaţi să ajungă la Veneţia Nicolas Cage, Matt Damon, Zac Efron şi Scarlett Johansson. Juriul competiţiei oficiale este condus de cineastul Bernardo Bertolucci.

„Ştim că, din păcate, cinematografia nu poate schimba lumea, dar o poate crea, poate crea o lume nouă”, a spus Bertolucci.

În premieră anul acesta, în cursa pentru marele trofeu, Leul de Aur decernat pentru cel mai bun film, sunt înscrise şi două documentare.

SURSA: http://www.realitatea.net/

Recomandările redacției