neagu111Pentru conducătorii din Calea Aurel Vlaicu devotamentul pentru culori și spiritual de sacrificiu nu au însemnat foarte mult. Dacă – totuși – Giovanni Catanzariti a mai ținut aproape de antrenorul de conjunctură, George Neagu, oferindu-i din când o vorbă bună lui și colegilor săi mai vechi la club, Adrian Marțian a fost total nepăsător la nevoile vestiarului. Acum, cel mai iubit om din Calea Aurel Vlaicu în această vară este pe cale să părăsească echipa dintr-un motiv cât se poate de simplu, va fi evacuat din apartament fiindcă, având restanțe financiare de aproape o jumătate de an, a fost în imposibilitatea să-și achite chiria.
Încă de ieri, Neagu s-a arătat dezamăgit de felul în care este tratat de șefi, iar la finalul amicalului cu sebișenii a „explodat”. Fundașul stânga și-a anunțat în lacrimi despărțirea de Campioana Provinciei: „Pentru mine e poate ultimul meci, îmi strâng bagajele şi plec, s-au adunat prea multe… Pentru băieţi este un început, pentru mine e gata, am jucat astăzi pentru aceşti oameni care au venit la stadion, dar nu mai pot. Îmi sună  telefonul şi îmi cere lumea banii de chirie, s-au adunat deja şase luni, e greu. Mă iau şi plec, stau acasă, asta e…Singurii care pot întoarce situaţia sunt cei care conduc clubul, dar după meci au plecat imediat. Mă aşteptam măcar la puţin respect, să vină la vestiare şi să le mulţumească copiilor, că au jucat pentru nimic. Să ajungi să joci la UTA pentru o masă e jenant, nu îmi vine să cred. Tot luni, marţi, vineri, suntem duşi cu vorba.”
Parcă în mod ostentativ și dând dovadă de tupeu maxim, cel care se proclamă patronul clubului dar nu a mai dat bani la echipă din luna aprilie, a luat loc pe banca de rezerve. Adrian Marțian a afișat un zâmbet larg, a bătut cuba cu fotbaliștii care, din bun simț, nu l-au refuzat, însă batjocora la adresa lor din ultimele luni nu poate fi ștearsă cu buretele. „Au venit, au stat pe bancă, dar de ce nu au intrat în vestiar, să le mulţumească copiilor? Eu nu mai cer respect, am ajuns să mă scoată afară proprietarii din apartament, le-am spus să plătească măcar două luni, dar nu i-a interesat. Mi-am făcut treaba, cred că mi-am şi depăşit atribuţiile de jucător, din respect pentru oameni şi echipa asta, care a însemnat şi înseamnă mult pentru mine. Le-am spus jucătorilor să îşi facă datoria în continuare, nu le cer să fie solidari cu mine, să facă ce îi îndeamnă instinctul. Pe mine m-a îndemnat să fac foamea la Arad o lună de zile, am făcut-o, dar nu mai pot aduce bani de acasă”, a răbufnit Neagu.
Giovanni Catanzariti le dă oarecum dreptate fotbaliștilor și lui Neagu și transferă toată responsabilitatea pe umerii lui Marțian. „Cum să mă duc eu la vestiar, când Marţian a zis că plăteşte, preia tot şi devine acţionar majoritar? Le-am dat cazare, masă, ce să mai fac? Eu vin în fiecare zi la club, el trebuia să meargă la echipă, dacă tot e în sfârșit la Arad și vrea să fie patron. Dar, ne-a spus că până luni, când susține el că preia clubul, jucătorii pot muri de foame, că nu-l interesează”, a spus președintele „textiliștilor”, care a mai susținut că nu știa că Neagu a decis să părăsească echipa din cauza datoriilor la chirie.

Recomandările redacției