sinescuAtacantul arădean de la Dinamo București și-a surprins recent colegii cu niște parade excelente, pe final de antrenament, scrie ProSport. George Țucudean i-a luat locul lui Cristi Bălgrădean între buturi și i-a încântat pe coechipieri, dar și pe antrenorul Flavius Stoican, cu câteva intervenții de efect.
Secretul lui George: când a început fotbalul, era portar, iar an­trenorul său era regretarul Marian Sinescu, colegul de echipă și prietenul tatălui său de la UTA anilor 80-90. „A fost un om senzaţional! Cred că datorită lui îmi plăcea să stau în poartă”, a mărturisit Ţucu­dean jr, scrie sursa citată.
„Când am început să joc fotbal, am fost mai întâi portar. L-am supărat pe tatăl meu, nu voia să mă vadă în poartă. Am fost coleg cu Bălgrădean, el poate să confirme ce bun eram! Apoi am fost mijlocaş dreapta şi apoi atacant”, a continuat vârful.
Marian Sinescu s-a născut la Craiova și a debutat cu „Știința” în Divizia A. Ajuns la UTA la schimb cu Ștefan Crișan, a promovat pe prima scenă cu arădenii, în 1992-1993. A apărat poarta utistă în 35 de meciuri (cu un intermezzo la U Craiova), iar după retro­gradare a evoluat în Ungaria. Ultima parte a carierei a petrecut-o la ACU Arad.
După retragere, a intrat în afaceri, firma sa de construcții contribuind la modernizarea stadionului Francisc Neuman. În același timp, a activat ca antrenor la Unirea Sîntana, apoi a pregătit portarii la Atletico și Gloria Arad.
S-a stins pe 24 noiembrie 2009, la 45 de ani, îndurerând fotbalul arădean.

Recomandările redacției