Guvernul german ‘deplânge’ paralizia bugetară din SUA, dar se aşteaptă la un impact economic limitat dacă aceasta este depăşită în următoarele două săptămâni, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin, Steffen Seibert, citat de AFP.

‘Guvernul german urmăreşte foarte îndeaproape evoluţiile din SUA şi regretăm că încă nu există o soluţie la conflictul privind bugetul american (…) Sperăm că se vor înregistra progrese în viitorul apropiat care vor permite să se pună capăt conflictului’, a spus Steibert în cadrul conferinţei de presă periodice a guvernului german.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Economiei german, intervievată în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, a precizat că nu are informaţii asupra companiilor germane care au pierdut contracte, ca urmare a închiderii a numeroase servicii ale statului american. ‘Potrivit experţilor noştri, dacă este vorba de o perioadă scurtă de timp şi dacă există un acord în următoarele două săptămâni, impactul economic în SUA, dar şi în străinătate nu va trebui să fie semnificativ’, a spus aceasta.

În lipsa unui acord bugetar între republicani şi democraţi, administraţia federală americană a fost constrânsă, marţi, să închidă serviciile neesenţiale şi să trimită în şomaj tehnic sute de mii de funcţionari, pentru prima dată în 17 ani.

 

 

(AS – autor: Argentina Traicu, editor: Tudor Martalogu)

 

Recomandările redacției