Gest de empatie din partea polițiștilor arădeni

0
692

Perioada înainte de Crăciun și Paște este una în care majoritatea dintre noi dorim să facem o faptă bună și să îi ajutăm pe cei mai puțin norocoși decât noi, să aibă o sărbătoare onorabilă. Unii donează haine, alții mâncare sau cadouri. Dar odată ce această perioadă a trecut, cei nevoiași sunt uitați. De ce să fim buni doar în preajma sărbătorilor și în timpul anului nu ?

De aceea, polițiștii arădeni au dat dovadă de empatie și au răspuns prompt la solicitarea cadrelor medicale de la Centrul de transfuzie Sanguină Arad. Aceștia au tras un semnal de alarmă, în legătură cu lipsa stringentă de sânge.Zeci de poliţişti, de la toate serviciile inspectoratului s-au prezentat la Centrul de transfuzie Sanguină Arad şi au donat sânge, atât de necesar pentru a salva vieţi.

Polițiștii sunt conștienți că nu doar sângele reprezintă o problemă, ci și alimentele de zi cu zi. Aceștia au sărit nu numai în ajutorul celor care au nevoi medicale, dar și în ajutorul celor care au nevoi materiale. Bonurile valorifice primite în urma donării de sânge, au fost folosite pentru a achiziționa alimentele de strictă necesitate.

Concretizarea acţiunii s-a făcut printr-o colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, care, pe întreaga perioadă a pandemiei a donat măști confecționate de către maicile din mănăstirile judeţului şi au pregătit porţii de mâncare, tuturor forţelor de ordine şi cadrelor medicale care şi-au desfăşurat activitatea în ,,prima linie,,.

Polițiștii I.P.J Arad s-au mobilizat rapid și au achiziționat zeci de kilograme de produse alimentare, legume și fructe. Toate aceste alimente vor fi folosite pentru prepararea meniurilor și a pachetelor cu hrană. Peste 140 de persoane beneficiază zilnic de o masă caldă, asistență socială și spirituală, prin grija şi efortul Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Aradului, la Cantina socială Sf. Ierarh Nicolae.

„Noi suntem doar câţiva dintre cei mulţi care pun umărul,astfel încât să trecem cu bine prin această situaţie grea. Considerăm, că acţiunea noastră este un gest firesc, de empatie și responsabilitate, iar mâinile iubirii, de ajutor, mai ales în momente dificile, ar trebui să ne fie lecţii de viaţă, să ne înveţe ca bunătatea şi generozitatea se intorc întotdeauna .” , au declarat reprezentanții I.P.J. Arad

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.