Gest incredibil al unui grup de jandarmi față de un muzicant ambulant

0
699

În această după-masă, în jurul orei 13.00, un biet cântăreț ambulant, cu mâna amputată, zăbovea pe asfaltul străzii „Mețianu”, din municipiul Arad pentru a-și câștiga existența. În timp ce cânta, sărmanului om i-a apărut în fața ochilor un grup de jandarmi, semn care nu prevestea deloc ceva bun.

În mintea muzicantului ambulant totul era clar, urma să se întâmple scene de groază în care ori va fi „bătut măr” de forțele de ordine, ori i se va confisca banii deja strânși. Așa că, jandarmii s-au apropiat de el, iar aceștia l-au rugat să le interpreteze cântecul patriotic „Treceți batalioane române Carpații”, dăruindu-i o sumă de 50 de lei.

Potrivit, unui cititor al ziarului nostru,Gheorghe Laiu, sărmanul muzicant, care cânta la colț de stradă pentru o bucată de pâine declară că nu se aștepta nici o clipă ca organele de coerciție ale statului să dovedească milă și compasiune în schimbul unui comportament brutal însoțit de o amendă usturătoare, respectiv o bătaie zdravănă.

Iată că, acești  jandarmi sunt dovada clară a faptului că nu toți care fac parte din forțele de ordine publică s-au dezumanziat. Ei reprezintă mărturia însăși a inimii pline de milostenie, mai presus de funcția ocupată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.