Ghaneza Hagan s-a înțeles cu „leoaicele”; Bugar va avea sub comandă și două proaspăt campioane naționale la futsal

0
372

Două sunt echipele din prima ligă feminină la fotbal ce au acumulat maxim de puncte din meciurile jucate. Este vorba des­pre nou promovata Piroș Security și campioana Olimpia Cluj, cu mențiunea că aceasta din urmă are doar două partide jucate. Dar, nici arădencele nu au evoluat în fiecare dintre cele patru etape scurse și asta pentru că
și-au amânat partida din prima etapă, cu Alexandria, pentru că nu aveau un teren omologat la acea vreme. În cauză era sinteticul „Șega”, însă, între timp, „leoaicele” s-au mutat pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, unde vor și juca până la finalul turului. În acest moment, Liga 1 la fete este întreruptă pentru acțiunile echipelor naționale, la Under 19 fiind convocată și arădeanca Melisa Olariu. În paralel, însă, conducerea clubului lucrează pentru întărirea lotului și în ultimele zile a reușit parafarea altor două mutări importante.
În primul rând, este vorba despre Priscilla Hagan (23 de ani), componentă a naționalei feminine a Ghanei, fostă campioană a României cu Olimpia Cluj, formație cu care a și participat în Champions League. Puternicul
atacant de culoare s-a mai antrenat cu Piroș Security pe finalul verii, dar s-a înțeles de abia acum cu „oficialii” clubului, care sunt cale să-i obțină absolut toate actele necesare legi­timării. „Sperăm ca săptămâna viitoare, Priscilla să reînceapă pregătirea cu noi. A obținut viza de intrare în țară, suntem pe cale să-i obținem și dreptul de muncă și va fi la dispoziția antrenorului Florin Bugar”, susține Liviu Ilea, directorul sportiv al grupării arădene.
Dar, la Piroș vor mai juca și două proaspăt campioane naționale la mini-fotbal. De altfel, mijlocașul Elena Răduc (24 de ani) a și debutat în „alb-roșu” la București cu Fair-play, dar pentru partidele ce urmează o va avea lângă ea și pe Mirela Abălașei. Portărița de 41 de ani este chiar cea care s-a ocupat de înființare echipei de futsal CS Luca Brașov, care, zilele trecute, la Izvin (Timiș) s-a încununat campioană națională la futsal și la care evoluează și Elena „Xavi” Răduc.
După primele 4 etape scurse din ediția 2019-2020 a Ligii I feminin, în vârful clasamentul e Fortuna Becicherecu Mic, cu 9 puncte și un golaveraj superior față de arădencele de la Piroș Security și fetele de la Heniu Prundul Bârgăului. Următorul meci al „leoaicelor” e programat pe 13 octombrie, când la Arad sosește Universitatea Galați, echipă ce a strâns până acum 6 puncte din 9 posibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.