Gheorghe Falcă a evacuat arădenii de pe ştrand pentru a face loc unei acţiuni în care să-şi promoveze imaginea

0
265

falcaPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a comis ieri o imensă gafă. Acesta şi-a propus să eva­cueze arădenii aflaţi la plajă şi la înot pe Ştrandul Neptun pentru a putea să-şi ţină în linişte o acţiune  cu iz politic, intitulată „Aradul-Perspective”, în care primarul şi-a prezentat viziunea despre dezvoltarea unui pol economic în Zona de Vest a ţării. Arădenii care au mers ieri pe ştrand în zona bazinelor au primit nişte fluturaşi pe care era tipărit următorul text: „Vă mulţumim că aţi ales ştrandul Neptun. Vă informăm, pe această cale, că astăzi, miercuri, 21 august 2013, câteva dintre activităţile programate pentru sărbătorirea Zilelor Aradului se vor desfăşura în incinta zonei bazinelor mari de agrement. Vă rugăm, să eliberaţi această zonă, cu începere de la ora 17!”, se arată pe fluturaşii care au fost împărţiţi pe ştrand. Pe cealaltă parte a fluturaşilor era tipărit programul dedicat Zilelor Aradului care urma să se desfăşoare pe ştrand, însă nici urmă de acţiunea de ieri.
Ieri, programul dedicat Zilelor Aradului curpindea, conform informării autorităţilor locale: de la ora 17.00, la Sala Clio a fost vernisată expoziţia de fotografie „Cadou primit din cer pentru Pecs”; de la ora 18.00, este programat să înceapă un spectacol muzical pentru copii la Sala Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad; De la ora 18.30, în Parcul Mihai Eminescu din spatele Palatului Administrativ va avea loc un concert cu fanfara oraşului Pecs, după care, în aceeaşi locaţie, de la ora 19.30 va putea fi urmărit un program de dansuri tradiţionale din Pecs. De la ora 20.00, pe scenă vor urca membrii Ansamblului Zengo care vor susţine un program de cântece populare, iar de la ora 20.30 spectatorii vor putea urmări un nou program de dansuri. Programul susţinut de artiştii din Pecs la Arad se va încheia cu un concert de muzică pop cu formaţia Bros Ormester; între orele 10.00-22.00 în Parcul Copiilor „Aventura voinicilor” din zona Sălii Polivalente va funcţiona un parc de distracţii pentru copii.
Acesta era aşadar programul anunţat de autorităţi, nici vorbă de vreo acţiune „Aradul-Perspective”.
PSD a contestat alungarea arădenilor de pe ştrand
PSD Arad a remis ieri, la orele prânzului un comunicat de părsă în care condamnă decizia prin care Ştrandul se închidea la ora 17. „Nu este normal ca pentru o acţiune a administraţiei locale să se dispună închiderea ştrandului Neptun la ora 17. Ştrandul nu este moşia liderilor PD-L, nici moşia lui Gheorghe Falcă, deci ei nu îşi pot permite să dispună după cum doresc de această bază de agrement. Nu este normal ca în plin sezon estival să fie oprit accesul la ştrand al celor care au abonamente, al celor care vor să îşi petreacă acolo după-amiaza, să fie perturbat programul agenţilor economici. Este o lipsă de respect faţă de arădeni, o sfidare a cetăţenilor. Genul acesta de decizii arată aroganţa puterii celor de la PD-L, este un caz revoltător. Constatăm că în ultima perioadă Aradul a fost transformat într-un teren de lansare a unor proiecte politice agreate de Traian Băsescu, iar administraţia locală în loc să se preocupe de problemele arădenilor, desfăşoară tot felul de acţiuni cu iz politicianist”, a spus Marin Lupaş, consilier municipal PSD Arad.
Nici arădenii care se aflau ieri la plajă sau la bazine pe ştrand, nu au fost încântaţi de intenţia primarului şi s-au arătat revoltaţi. „Nu e normal să ne dea afară. Dacă sunt evenimente atunci noi putem rămâne la plajă că nu încurcăm deloc. E absurd să nu putem sta mai mult de ora 17”, ne spune Vio­leta Grad, o tânără aflată, ieri, pe ştrand.
Falcă a dat-o la întors
Văzând reacţia celor care îl acuzau că îşi bate joc de arădeni, dar şi reacţia unor persoane aflate ieri pe ştrand, primarul Gheorghe Falcă a organizat, la ora 14, o conferinţă de presă în care a „întors-o ca la Ploieşti”.
Acesta a explicat  că textul tipărit pe fluturaşi era greşit şi că i-a muştruluit serios pe cei care au făcut eroarea. Falcă a spus că fluturaşii respectivi trebuiau să vizeze zona de parcare, nu pe cea de plajă. Cu toate acestea, chiar şi după precizările făcute de primar la ora 14.00, administraţia ştrandului îi informa pe vizitatori şi la ora 15.30 că trebuie să elibereze zona la ora 17.00, conform informaţiilor din fluturaşii distribuiţi. Ciudat este că acţiunea de eliberare a zonei bazinelor a demarat în forţă la ora 17. Proprietarii localurilor au fost anunţaţi să închidă, iar celor care se aflau la bazine sau pe şezlonguri să se pregătească de plecare.
La acţiunea organizată aseară, au fost invitaţi parlamentari, consilieri şi membri ai PD-L, cei ai USL nefiind invitaţi.
Reprezentanţii PSD Arad au revenit cu un comunicat de presă după decla­raţiile primarului Falcă. În acesta se arată că: „apreciem revenirea la normalitate în ceea ce priveşte accesul la ştrandul Neptun şi respectarea programului zilnic de funcţionare. Pe de altă parte, PSD Arad condamnă minciunile primarului Gheorghe Falcă din conferinţa de presă de astăzi, în care a negat dispoziţia de evacuare a ştrandului de la ora 17. Este evident că nu puteau fi tipăriţi fluturaşi şi nu puteau fi distribuiţi fluturaşi cu anunţul de evacuare a ştrandului la ora 17 fără dispoziţia primarului Falcă. Nu este vorba despre o simplă greşeală de tipar, pentru că tinerii PSD au cerut informaţii la toate intrările ştrandului şi li s-a confirmat dispoziţia de evacuare la ora 17. Mai mult, la amiază au fost percepute la intrare doar bilete cu preţ redus, de 2,5 lei, pentru că ştrandul urma să fie închis mai repede. Nu în ultimul rând, unii agenţi economici au fost înştiinţaţi de ieri că trebuie să închidă mai repede. Toate aceste ele­mente arată că Gheorghe Falcă a minţit. Îi recomandăm să îşi asume greşeala şi să îşi ceară public scuze arădenilor. Sperăm ca pe viitor administraţia locală să nu mai considere spaţiile publice ca proprietate personală sau bunul unui partid”, se arată în comunicatul de presă al social-democraţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.