Potrivit MEDIAFAX, PNL şi-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban. Alte nume consacrate ale fostului PDL, precum Gheorghe Falcă sau Vasile Blaga au fost înlăturate, potrivit unor surse din interiorul formaţiunii.
Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că pe lista scurtă pentru alegerile europarlamentare se află în acest moment: Ludovic Orban, Siegfried Mureşan (venit recent din PMP), Ionel Dancă, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Violeta Alexandru (propusă de Cioloş pentru a prelua functia de ministru delegat pentru dialog social), Cristian Buşoi.
Se pare că inclusiv preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, ar fi spus, la întâlnirea cu Ludovic Orban, că ar prefera să meargă mai depare în legislatura viitoare cu Siegfried Mureşan, dar a nominalizat-o şi pe Adina Vălean, soția lui Crin Antonescu.
Pe lista de europarlamentare inițial se regăseau nume precum Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă.
Sursele spun că decizia conducerii PNL de a îndepărta aceşti lideri vechi de pe listă a nemulţumit mai mulţi membri.
De cealaltă parte, justificarea ar fi fost că PNL poate pierde mandate de primari la Alba şi Arad cu aceste nominalizări.
Oficial, criteriile care vor sta la baza alegerii candidaţilor pentru europarlamentarele din anul 2019 vor fi stabilite în
următorul Consiliu Naţional, care ar fi trebuit să se organizeze în luna iunie, dar a fost amânat…
(G.C.)

Recomandările redacției