Gheorghe Falcă, europarlamentar şi vicepreşedinte al PNL, susţine că actuala criză a amintit tuturor românilor că industria autohtonă este esenţială pentru dezvoltarea ţării.

În plină criză de economie globală, când toate ţările au nevoie de aceleaşi echipamente şi substanţe medicale, aproape toate guvernele au limitat exporturile, pentru a asigura în primul rând cererea de pe piaţa internă. Acest lucru ne aminteşte cât de importantă este industria esenţială, industria de criză, un sector de care majoritatea statelor îşi amintesc de cele mai multe ori în situaţii de criză”, spune europarlamentarul liberal Gheorghe Falcă.   

„De aceea, susţin sprijinirea industriei româneşti esenţiale, după modelul unor alte industrii care s-au dovedit de succes, aşa cum este industria IT. Industria românească şi antreprenorii români au dat dovadă în ultimele zile de curaj, de viziune şi de o forţă creatoare extraordinară. Aşa se explică faptul că o companie care producea parfumuri produce acum biocid sau că zeci de companii de confecţii care produceau halate, cămăşi şi alte tipuri de produse produc acum măşti medicinale şi halate medicale atât de necesare în sistemul medical greu încercat”, explică europarlamentarul PPE.   

Falcă susţine că o parte dintre companiile care şi-au schimbat în aceste zile linia de producţie pot continua şi după criză să producă aceste echipamente.  

 „Unii antreprenori au investit zeci de mii de euro pentru a schimba urgent linia de producţie. Aceştia trebuie sprijiniţi şi îndrumaţi să facă în continuare aceste produse medicale esenţiale. În primul rând, ei vor asigura necesarul pentru acoperirea stocurilor lăsate goale de socialişti. În al doilea rând, dacă vor beneficia de scutiri de taxe, vor fi extrem de competitivi pe pieţele externe, iar astfel ne vom asigura că avem în România aceste companii esenţiale în orice criză de acest tip”, explică liderul liberal. 

„Această criză ne-a amintit că trebuie să producem la noi în ţară majoritatea materialelor de care orice naţiune are nevoie în momente de criză. De aceea, în domeniul industriei esenţiale putem avea un exemplu extraordinar de parteneriat între stat şi mediul privat, un parteneriat pentru România”, încheie europarlamentarul arădean.

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro

Recomandările redacției