Gheorghe Falcă, decorat cu medalia Jean Monnet

0
236

Gheorghe Falcă a primit medalia „Jean Monnet” din partea Mișcării Charta XXI, asociație civică europeană fondată la inițiativa fostului vicepreșe­dinte al Parlamentului European, László Surján.
Distincția i-a fost înmânată primarului Aradului de către László Surján în cadrul unei reuniuni a Mișcării Charta XXI care a avut loc ieri în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ.
Mişcarea Charta XXI este o inițiativă civică pentru încurajarea reconcilierii între popoa­rele din Europa Centrală și de Est. Chartei XXI i se poate alătura orice persoană care este deschisă către recunoaşterea şi respectarea valorilor altor naţiuni, care este pregătită să cunoască istoria și cultura popoarelor vecine.
Municipiul Arad a primit, în anul 2015, „Premiul pentru Re­conciliere și Cooperare” din partea Mișcării Charta XXI. Premiul se acordă anual unei persoane sau unei organizații care sprijină procesul de reconciliere din Europa Centrală și de Est și care promovează dialogul constant și deschiderea sinceră către valorile multiculturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.