Gheorghe Falcă despre limbajul managerului Filarmonicii: „Lucrul acesta trebuie corectat, iar dacă nu-l corectează poate să plece în altă parte”

0
374

filarmonicaPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a adresat, miercuri, un avertisment public Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad cărora le-a transmis că vor fi organizate concerte sâmbăta şi duminica şi că activitatea acestora va fi supravegheată cu camere video.
Primarul  s-a arătat nemulţumit de faptul că sindicaliştii au protestat faţă de faptul că nu s-au făcut angajări, susţinând că aceştia ştiau de anul trecut că angajările sunt blocate de Guvern. „Filarmonica este o instituţie serioasă. În linii mari îşi îndeplineşte obiectivele, dar am constatat că de la o vreme, există un grup, sindicatul, care protestează fără o anumită logi­că. Pentru că acel grup ştie că şi anul trecut Ministerul de Finanţe a blocat angajările şi astăzi se poate constata acelaşi lucru. De aceea, dacă acest grup ar fi serios ar face miting în faţa Prefecturii, la domnul prefect, care reprezin­tă Guvernul, la Ministerul de Finanţe, reprezentant prin Admi­nistraţia Finanţelor Publice a Ju­de­ţului Arad”, a spus Gheorghe Falcă.
De asemenea, primarul a mai susţinut faptul că activitatea Filarmonicii de Stat Arad este subvenţionată, în proporţie de 96 la sută, din bugetul local de aceea i se pare normal ca programul instituţiei să fie adaptat nevoilor cetăţenilor.   „Cetăţenii Aradului susţin activitatea filarmonicii, prin subvenţiile acordate de municipalitate în valoare de peste 96 la sută din bugetul local. De aceea îi avertizez pe cei care au protestat că Filarmonica nu este a sindicaliş­tilor. În bugetul de anul acesta, o să solicităm un număr de concerte, o să solicităm ca sâmbăta să existe concerte, ca duminica să existe concerte. Cred că cei din orchestră trebuie să se adapteze solicitărilor cetăţenilor şi nu cetăţenii să se adapteze mofturilor unor oameni. Vă garantez că vom avea concerte sâmbăta şi duminica”, a precizat primarul.
De asemenea, edilul-şef a mai spus că instrumentele vor fi folosite strict, în instituţie şi că activitatea angajaţilor va fi supravegheată cu camere video. „Vă garantez că instrumentele care sunt cumpărate pe bani publici vor sta în instituţie şi nu vor merge la alte evenimente. Vă garantez că va exista un program de lucru destul de serios pentru că vom introduce în interiorul instituţiei camere de luat vederi, intrarea va fi cu cartelă. Cred că atunci situaţia va fi normală şi relaţia între manager şi instituţie va fi normală”, a explicat primarul, care a mai spus că nu este de acord cu limbajul managerului, şi „lucrul acesta trebuie corectat, iar dacă nu-l corectează poate să plece în altă parte”.
Primarul a mai făcut referire la agresivitatea sindicatului care, a reuşit să schimbe doi manageri din funcţie. „Una este povestea ma­nagerului şi alta este absurditatea de a dori, tu, să impui totul într-o filarmonică. Acest sindicat a schimbat doi directori în mandatul meu. Este singura instituţie care s-a mişcat agresiv şi doreşte să schimbe şi un al treilea ma­nager. Eu nu am o problemă cu managerul. Există o comisie care verifică activitatea acestuia, dar vă garantez că legea este gene­rală şi va fi aplicată strict, la fi­larmonică. De aceea vor exista concerte sâmbăta şi duminica”, a concluzionat primarul.
Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad au declanşat conflictul de muncă anul trecut, în luna decembrie, cerând demisia manage­rului şi angajări pe posturile vacante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.