Gheorghe Falcă: „Doamna subprefect trebuie să-şi dea demisia”

1
420

falca

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că subprefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, fost jurist în cadrul Primăriei, trebuie să-şi dea demisia deoarece a avut două poziţii diferite din punct de vedere juridic pe acelaşi subiect.

Primarul Gheorghe Falcă s-a referit la faptul că Prefectura judeţului Arad a atacat în contencios administrativ Hotărârea Consiliului Local Municipal Arad privind Planul Urbanistic Zone Protejate din Municipiul Arad. Edilul-şef susţine că subprefectul Florentina Horgea este şi persoana care a atacat acest proiect şi persoana care, în trecut, când era angajata Primăriei municipiului Arad, a fost pro-acest proiect.

“Prefectura Judeţului Arad, în caracteristica ei politică, a atacat în contencios administrativ Planul Urbanistic Zone Protejate din municipiul Arad. În argumentaţie, avem semnătura doamnei subprefect, doamnă care a fost angajată a Primăriei municipiului Arad, fiind exact persoana care, conform unor documente a argumentat, în trecut, legalitatea acelui proiect”, a explicat primarul.

Primarul Gheorghe Falcă a prezentat ziariştilor care au participat la conferinţa de presă de marţi documente conform cărora, anul trecut, a existat o contestaţie a Planului Urbanistic Zone Protejate din municipiul Arad şi Consiliul Local a trebuit să aprobe un punct de vedere juridic, iar punctul de vedere juridic a fost elaborat exact de doamna subprefect, care, atunci, a susţinut legalitatea proiectului.

“Din această cauză, doamna subprefect trebuie să-şi dea demisia din una din cele două funcţii. Ori din funcţia de jurist al Primăriei municipiului Arad, unde are în acest moment postul blocat, ori din funcţia de subprefect al judeţului, pentru că pe aceeaşi speţă are două poziţii din punct de vedere juridic diferite. Eu cred că specialiştii trebuie să rămână specialişti. Nu poate să îşi schimbe poziţia juridică în funcţie de instituţie. Legea nu poate să fie pe două direcţii. De aceea, o rog să aleagă de unde să-şi dea demisia”, a mai spus primarul.

Gheorghe Falcă a mai susţunit că, “Guvernul României nu va rezista mai mult de 3-4 luni”, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca actualul subprefect, Florentina Horgea, să se întoarcă la Primărie pe postul de jurist.

“Funcţionarii din Primărie, chiar au propus, dacă doamna se va întoarce în Primărie să fie exact jurista care va reprezenta punctul de vedere al Primăriei în faţa instanţei contra punctului de vedere elaborat tot de dânsa, însă din postura de subprefect…Să vedem în faţa instanţei ce punct de vedere va susţine…”, a mai spus primarul.

Florentina Horgea, subprefectul judeţului Arad, a precizat la cererea ziariştilor, că nu este vorba despre puncte de vedere diferite.

“Hotărârea 201 am atacat-o considerând că unele aspecte din acest act nu sunt legale. S-au făcut unele amendamente la proiectul de hotărâre şi aceste amendamente le considerăm nelegale. Nu sunt pe poziţii diferite. Când am lucrat la Primărie s-a făcut o plângere prealabilă la Hotărârea 201 şi în consiliu am susţinut dacă acea plângere să fie respinsă sau admisă, nu s-a discutat probleme de legalitate ale hotărârii”, a explicat Florentina Horgea.

Reprezentanţii Prefecturii Arad au anunţat că Hotărârea Consiliului Local Municipa 201 a fost atacată în contencios administrativ deosrece, prin cele două amendamente aprobate au fost aduse modificări substanţiale documentaţiei de urbanism (PUZ-ului) fără însă ca acestea să fie supuse avizării de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, autoritatea competentă a emite avizul,  care la data emiterii avizului a avut în vedere documentaţia de urbanism iniţială.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.