Gheorghe Falcă este şeful campaniei electorale a liberalilor

0
308

După ce Vasile Blaga s-a „pensionat“ din punct de vedere politic, ipotezele în ce priveşte succesorul său nu au fost puţine. Printre ele şi aceea cu Gheorghe Falcă alături de Alina Gorghiu. Noi am fost sceptici în acest caz. De ce? Simplu: ultimele rezultate nu-l prea recomandau. În cele din urmă s-a renunţat la această funcţie pe ideea că e un singur partid şi alte asemenea justificări. Oricum până a se ajunge la această soluţie s-au vehiculat mai multe nume: Gheorghe Flutur, Predoiu, chiar şi Adriana Săftoiu. În cele din urmă, „după o dezbatere serioasă, cu un singur vot împotrivă şi patru abţineri am hotărât să renunţăm la copreşedinţia partidului pentru că suntem de fapt un singur partid şi PNL să aibă un singur preşedinte în persoana Alinei Gorghiu“, a declarat Vasile Blaga, la finalul celor două reuniuni ale democrat-liberalilor şi liberalilor.
De asemenea, el a confirmat şi faptul că cei din fostul PDL l-au împuternicit pe Daniel Buda să semneze listele cu candidaţi pentru alegerile din decembrie. La rândul ei, Gorghiu a spus că decizia cole­gilor este o dovadă de „maturitate”.
S-a ajuns astfel  la o soluţie de compromis în sensul în care aceştia nu au desemnat un copreşedinte în locul demisionarului Vasile Blaga, dar l-au nominalizat pe europarlamentarul Daniel Buda să aprobe, alături de preşedintele unic Alina Gorghiu, listele de candidaţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie.  Gheorghe Falcă a fost ales şeful campaniei electorale a partidului pentru alegerile parlamentare.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.