Gheorghe Falcă a împlinit zece ani de activitate la conducerea Primăriei municipiului Arad

0
195

zecePrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, aniversează, în aceste zile, zece ani de când a fost ales la conducerea oraşului şi 14 ani de când şi-a început activitatea în administraţia publică locală, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
În opinia lui Gheorghe Falcă, cei zece ani în fruntea Primăriei au fost “frumoşi”, iar raportul de activitate după un deceniu va fi prezentat, la mijlocul lunii iulie, la Ştrandul Neptun, în prezenţa a numeroşi invitaţi.
Până atunci, va fi afişat la transparenţă decizională Raportul privind starea socio-economică şi de mediu a municipiului Arad pe anul 2013, în care sunt evidenţiate principalele investiţii care au format o altă imagine oraşului în mai multe domenii. Primarul a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, de starea bună a economiei oraşului, cifrele arătând o prosperitate mai mare decât cea dinainte de Revoluţie. “Sunt bucuros că Aradul are mai multe locuri de muncă decât numărul pensionarilor. Putem vorbi, astăzi, de 66.000 de locuri de muncă, mai multe decât înainte de Revoluţia din 89. Economia exportă mai mult decât în 89, produce un PIB mult mai mare decât înainte de 1989, şi lucrul acesta ne-a permis să gândim corect dezvoltarea infrastructurii”, a precizat primarul.
Acesta a mai adăugat că, în ultimii zece ani, cele mai mari realizări au devenit realitate în urma investiţiilor în infrastructură.
“A doua bucurie este că infrastructura municipiului arată altfel, atât din punctul de vedere al iluminatului public, cât şi din punctul de vedere al drumurilor, canalizării şi reţelelor de apă, dar şi din punctul de vedere al extinderii reţelelor de gaz”, a mai spus primarul.
Gheorghe Falcă a făcut referire şi investiţiile din domeniile educaţie, cultură, sport, spaţii verzi.
“În ceea ce priveşte educaţia, cultura şi sportul, ceea ce avem acum nu se poate compara cu ceea ce am avut în urmă cu zece ani. Trebuie să recunoaştem că de acum încolo al treilea segment, cultura, va beneficia de investiţii mult mai mari dacă ne gândim la competiţia Capitală Culturală Europeană”, a mai spus Falcă.
Întrebat dacă doeşte să-şi continue activitatea în fruntea Primăriei municipiului Arad, Gheorghe Falcă a răspuns afirmativ şi a prezentat câteva dintre obiectivele următorilor zece ani.
“Ne gândim la investiţii în spaţii verzi şi zone de agrement. Peste zece ani, schimbările vor fi majore şi dacă vom reuşi ca prin reabilitarea termică a blocurilor şi reabilitarea clădirilor istorice să producem surprize mari, imaginea oraşului peste zece ani va fi total schimbată. Astfel în 20 de ani, vom putea spune că administraţia a făcut schimbări majore în oraş”, a mai adăugat primarul.
La capitolul “nerealizări”, Gheorghe Falcă a punctat lipsa parcărilor din centrul oraşului.
“Cel mai mare regret este faptul că nu am reuşit să obţinem parcări supra şi subterane în zonele centrale. În Piaţa Mihai Viteazul a existat un proiect pentru o parcare subterană. Avem un studiu pentru piaţa Avram Iancu şi un PUZ în zona centrală pentru parcare supraterană. Este un regret pentru mine, dar este o situaţie similară la nivelul întregii ţări. Municipalitatea nu are astăzi condiţiile pentru a restricţiona traficul în anumite zone, pentru a duce parcarea acolo. Astfel încât, sistemul privat nu vine să investească iar sistemul public nu are bani să facă o astfel de parcare care costă în jur de 10-20 de milioane de euro”, a mai spus primarul.
Gheroghe Falcă a fost ales primar al Municipiului Arad în anul 2004, după care a fost ales, din nou primar în anul 2008, iar cel de-al treilea mandate l-a obţinut la alegerile din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.