Cea de a 127-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor se desfășoară, zilele acestea, la Bruxelles. Cu acest prilej, participanții, printre care se află și primarul Gheorghe Falcă, discută despre poziţia cu privire la politica de coe­ziune a UE, viitorul buget al UE,  investițiile regionale după 2020 şi politica în domeniul transporturilor, punându-se accent pe taxele de drum, care trebuie să reflecte mai bine costurile reale ale transportului rutier. „Prima întâlnire la care am participat a fost în grupul Partidului Popular European, unde
s-a ridicat problema unei legiferări serioase în ceea ce priveşte  convieţuirea oamenilor cu aşa- numitele «specii care generează conflicte» în special cu, carnivorele mari, în condiții de siguranță maximă. Presiunea exercitată de activitatea umană asupra habitatelor naturale ale multor specii, dar şi comportamentul adesea inadecvat al oamenilor față de aceste animale generează astfel de conflicte. De aceea se impune o legiferare fermă a acestui domeniu. Tot în cursul zilei de azi (nr. ieri) urmează să particip la dezbateri în cadru cărora vor fi prezenţi prim-ministrul Portugaliei, António Costa, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Viitorul Uniunii Europene va fi supus dezbaterii”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.
Mai trebuie spus că plenara Comitetului European al Regiunilor a stabilit şi intervalul în care ar putea avea loc alegerile europarlamentare, respectiv 23-26 mai 2019.
(L.Ș.)

Recomandările redacției