dezbaterePrimarul municipiului Arad, Gheor­ghe Falcă, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a anulat dezbaterea publică pe tema transferului clădirii Poliţiei de Frontieră municipalităţii urmând să participe la dezbaterea anunţată de deputatul Flavius Măduţa, la Inspecto­ratul Şcolar Judeţean Arad.
„Voi fi prezent, joi, la ora 13.00, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, cu drag, unde o să şi întreb câţi bani au adus parlamentarii arădeni pentru învăţământul arădean, din 2012 încoace. Dacă domnul deputat Măduţa a anunţat că doreşte ca dezbaterea iniţiată de mine, la sediul Poliţiei de Frontieră, să aibă loc la Inspectorat, eu nu sunt căpos. O să merg la inspectorat”, a precizat Gheorghe Falcă.
Primarul a mai spus că, în opinia lui, ar trebuie relansată solicitarea municipalităţii privind transferul clădirii în care a funcţionat Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.
„Am primit de la Ministerul Administraţiei şi Internelor o adresă conform căreia clădirea de pe strada Mărăşeşti, în care a funcţionat Poliţia de Frontieră, a fost dată în administrarea Prefecturii. Mi se pare că această adresă se bate cap în cap cu ceea ce spune fostul ministru, respec­tiv că acea clădire este foarte necesară Poliţiei de Frontieră. Dacă a fost aşa de necesară Po­liţiei de Frontieră, de ce au trans­- ferat-o Prefecturii? Mai mult, avem şi promisiunea domnului deputat Măduţa, conform căreia se va lupta la Bucureşti pentru ca acea clădire să fie dată şcolii. În acest context, cred că trebuie să relansăm solicita­rea noastră, conform căreia clă­direa să fie transferată municipalităţii şi apoi să găzduiască Şcoala Gene­rală 1”, a adăugat primarul.
Deputatul PSD Flavius Măduţa a remis, luni, un comunicat de presă în care a anunţat că doreşte ca dezbaterea publică pe tema transferului clădirii Poliţiei de Frontieră către municipalitate să aibă loc, joi, la se­diul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
(Ş.M.)

Recomandările redacției