Gheorghe Stoian: „Mi-am făcut datoria ca prefect în aceste vremuri pline de provocări”

0
338

În urmă cu ceva vreme am ținut să port o discuție cu domnul prefect Gheorghe Stoian. Așa că mi-am anunțat această întâlnire cu câteva zile înainte și am stabilit și ora întâlnirii.
– Domnule prefect, aș avea câteva întrebări pentru dumneavoastră. Asta mai ales că ne-am văzut tot timpul prin județ, dar nu am apucat să stăm de vorbă prea mult…
– Pentru început vreau să vă spun că munca de prefect nu este numai de birou și aș vrea să precizez că eu am fost învestit în această muncă încă din 11 decembrie 2019. Însă nu am venit de nicăieri, în spate am peste 18 ani de experiență în administrația publică locală. Am fost peste 18 ani funcționar public în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei Arad, iar ulterior am fost timp de patru ani de zile, adminis­trator public al județului Arad. Așa că, fără falsă modestie pot spune că am experiență în acest domeniu. Esența activității unui prefect după părerea mea este aceea de a veghea la respectarea legalității actelor administrative. Însă munca de prefect este și una care implică foarte multe responsabilități. Eu de când am preluat această funcție, am avut un mandat destul de greu. Așa cum cunoașteți și dumneavoastră, la nivelul județului nostru știți foarte bine prin ce situații am trecut și trecem. A mai fost și accidentul feroviar de la începutul anului, a mai fost și Pesta Porcină, problemele de la Liceul German, gripa aviară de lângă frontieră și ceea ce vedem și simțim cu toții, pandemia de Covid-19. Pot spune însă că întreaga situație din județul nostru este sub control și foarte atent monitorizată de către toate instituțiile abilitate.
– Ce date noi ne puteți furniza despre situația de acum?
– Majoritatea cetățenilor și agenților economici respectă regulile sanitare de prevenire a răspândirii acestui virus Covid 19. La nivelul județului Instituția prefectului a avut și are o colaborare foarte bună cu Direcția de Sănătate Publică, precum și cu toate autoritățile locale. În final aș mai spune ceva, deși pare o banalitate.
– Vă rog…
– Legile trebuie respectate, așa cum spune legiuitorul și nu negociate. Cum se spune din popor: Unde-i lege, nu-i tocmeală!
– Vă mulțumim și vă dorim succes în activitatea dumneavoastră.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.