Moment de bilanț pentru administrația Ghioroc pentru care, 2016 a fost unul plin de realizări pe diferite proiecte de dezvoltare locală. Așa cum a promis conducerea Primăriei, cele trei capele din Ghioroc, Cuvin și Miniș vor fi gata la final de an. Ghiorocul este singura comună din județ care a reușit să realizeze trei capele într-un an.
Toate aceste investiții s-au făcut din surse financiare proprii al administrației. Introducerea iluminatului, a sistemelor de încălzire și a sistemului de supraveghere sunt importante dotări care cresc confortul locuitorilor. Au fost achizitionate clime / invertere moderne și performante pentru încălzirea/răcirea din capele. Chiar în această perioadă se face ultima achiziție pentru dotarea capelelor.
„Am reușit să realizăm tot ceea ce am promis. Vom achizi­ționa trei aeroterme performante pentru încălzirea cape­- lelor atunci când va fi prea frig afară și inverterele nu vor func­ționa.
Așa cum s-a putut vedea, la toate capelele au fost asfaltate drumurile de acces și parcările din față, a fost făcut sistemul de iluminat, sistemul de supraveghere și alte dotari care fac ca aceste capele să poată fi utilizate in conditii optime. Pentru comuna Ghioroc, anul 2016 a însemnat un an cu realizări deosebite din punct de vedere al construcțiilor edilitare, fiind sin­gura comună care a reușit să facă trei capele într-un an“, spu­ne primarul Corneliu Popi-Morodan.
Edilul a mai asigurat că, anul vii­tor va începe construcția capelei de la Cuvin, din al doilea cimitir.
Iluminatul public – o prioritate
Iluminatul public a fost o priori­tate anul acesta, zonele vitregite fiind cele mai importante acum.
Compartimentul de Gospodă­rire Comunală Ghioroc a continuat îmbunătățirea iluminatului public din comună. Au fost montate lămpi PLL între Ghioroc și Cuvin, pe drumul județean, întrucât această zonă nu avea iluminat deloc și s-a început remedierea iluminatului pe primul tronson de pe strada Podului din Cuvin. Această zonă nu nu are deloc iluminat public.
Având în vedere că Primăria Ghioroc a primit mai multe cereri cu privire la iluminatul public, Compartimentul de Gospodărie Comunală continuă proiectul de moder- ni­zare a iluminatului public în Colonie, pe străduțele care acum nu sunt iluminate deloc. Investițiile în acest domeniu vor continua și în următoarea perioadă.
Reparații pentru siguranța cetățenilor
Alte lucrări de reparații importante au fost întreprinse de Gos­po­darirea Gomunală. Au fost reparate mai multe capace de cămin de pe raza comunei, întrucât acestea prezintă pericol de accidentare.
„Nu întotdeauna aceasta este treaba expresă a primăriei, deoarece unele probleme sunt create de alții. Totuși, primăria este datoare să se ocupe de siguranța cetățenilor și face aceste lucrări pentru protecția acestora. De asemenea, în ultima perioadă am continuat cu decolmatarea de văi”, precizează primarul Ghiorocului, Corneliu Popi-Morodan.
Administrația este deschisă la orice sesizare venită din partea cetățenilor. Primarul Corneliu Popi-Morodan îi sfătuiește pe locuitori să nu ezite să semnaleze pro­bleme: „Dacă cunoașteți și alte probleme de acest fel vă rugăm să ne anunțați pentru a le pu­tea remedia. Așadar vă rugăm să sunați și să prezentați pro­blema dumneavoastra la secretariatul primăriei la telefon: 0257.461101”
Utilaj nou pentru  întreținerea drumurilor pe timp de iarnă
Capriciile iernii nu vor da bătăi de cap administrației Ghioroc. Și asta  pentru că este pusă la punct cu dotări optime pentru interven­ția pe drumurile din comună, în timpul sezonului rece.
Primăria comunei Ghioroc a achiziționat un nou utilaj de împrăștiere de materiale antiderapante – sărăriță. „Acest utilaj a fost achiziționat pentru străzile asfaltate din comună unde va trebui să intervenim. Facem mențiunea aceasta pentru a clarifica zona pe care vom interveni și anume pe străzile comunei și nu pe drumul jude­- țean, deoarece acolo este un alt administrator. Totuși, dacă vom fi solicitați să intervenim și pe drumul județean și suntem în măsură să o facem, asi­gurăm că vom face tot posibilul pentru a ne ridica la înălțimea așteptărilor locuitorilor”, spune edilul Corneliu Popi-Morodan.
„Varsă Doamne dar și bine, Dar și bine de la Tine”
Tradițiile și obiceiurile specifice de iarnă s-au păstrat vii în zona Ghioroc. Atmosfera și parfumul unic al sărbătorilor vor fi întregite printr-un spectacol ce va bucura inimi, în preajma Crăciunului.
Cum poate începe ziua Aju­nu­lui Crăciunului dacă nu cu tăierea porcului, în fața primăriei. Acest obicei – Pomana Porcului este ținut pentru al doilea an la Ghioroc. De bucatele tradiționale – șorici și ju­mere vor avea parte locuitorii care vor participa la obicei, de dimineață.
Pe 24 decembrie, la Ghioroc începe „Sărbătoarea lui Moș Crăciun”, un eveniment așteptat de locuitorii de toate vârstele.  Startul se dă la ora 12.00, în fața primă­riei, unde vor răsuna colinde. Vor colinda copiii de la Școala Generală iar în program sunt de asemenea reprezentații ale ansamblurilor locale de dans și canto popular. Recitalul unic de colinde al îndrăgitului preot, Cristian Pomohaci va continua spectacolul. Moș Crăciun nu se va lăsa așteptat și va veni la finalul evenimentului pentru a împărți cadouri.
La finalul sărbătorii, se va servi tradiționala varză cu carne de la tăiatul porcului.

Recomandările redacției