Femeile social-democrate care au participat în aceste zile la Şcoala Politică de Vară de la la Constanţa, ce le-a fost dedicată, au prezentat şi dezbătut în cadrul lucrărilor o serie de măsuri importante pe care viitoarea guvernare necesită să le aibă în vedere. Ele au vizat obiective pentru care vor trebui găsite finanţări proritare în următoarea construcţie bugetară.
„Măsurile pe care OFSD le propune viitoarei guvernări nu sunt partizane, ci izvorâte din realităţile cu care majoritatea femeilor din România se confruntă zi de zi. Ele vizează în primul rând mama şi copilul, dar şi femeile pensionare şi şo­mere, fiind orientate spre a răspunde unor nevoi concrete de protec­ţie a acestora în societate. Ne dorim ca toate analizele de la­borator pe care trebuie să le facă femeile însărcinate să fie gratuite iar pentru anumite categorii sociale de doamne, eco­- grafiile mamare să fie efectua­te în acelaşi regim, adică fără cost. S-a cerut de asemenea, în cadrul dezbaterilor, deblocarea unor linii de finanţare a unor proiecte europene cu privire la promovarea antreprenoriatului în cazul femeilor din mediul ru­ral. Nu în ultimul rând, un alt punct propus viitoarei guvernări vi­zează securitatea financiară a femeilor pensionare, lucru ce ar putea fi realizat prin cumulul pensiei cu salariul, astfel încât venitul să nu fie mai mic decât salariul minim din România, ofe­rind astfel şansa independenţei financiare şi a unui trai decent.
Sigur că propunerile din ca­drul seminariilor nu pot acoperi toate problemele femeilor din România însă pot răspunde unor nevoi concrete de protecţie a acestora în societate, iar obiectivele ar trebui împărtăşite de toate partidele politice şi puse în practică prin activitatea tuturor instituţiilor din admi­nistraţie”, a precizat av. Gianina Ignuţa, preşedintele interimar al Organizației Județene a Femeilor Social-Democrate Arad.
(G.C.)

Recomandările redacției