Fostul fotbalist Gheorghe Popescu a acceptat să fie consilierul pe probleme de sport al premierului Mihai Tudose, urmând să se ocupe de pregătirea României pentru a găzdui cele patru meciuri de la Campionatul European de Fotbal din 2020.
Anunţul a fost făcut de premierul Mihai Tudose, într-o emisiune la Antena 3.
„De astăzi am un consilier nou pe probleme de organizare UEFA şi sport. Îl cheamă Gică Popescu. Îi sunt recunos­cător că a acceptat. E un om de fotbal, un om recunoscut, un manager. Jos pălăria! Eu i-am spus, sincer: Gică, îţi mulţu­mesc că tocmai ţi-ai nenorocit din nou viaţa, îţi stăm la dispoziţie, te ajutăm, dar tu o faci, coordonezi lucrul acesta”, a spus Mihai Tudose.
El a mai spus că Gheorghe Popescu este „pe cale să facă un bine ţării”. „Am făcut-o să ne ajutăm pe noi. (…) Recunosc că ideea vicepremierului Ciolacu mie mi s-a părut genială. Mi-a fost frică. Când a venit prima dată a venit şi cu Gică Hagi… spectacol! (…) Sunt recunoscuţi… Eu sunt convins că Gică Hagi o să dea şi el o mână de ajutor cu tot ce poate. Când i-am rugat să vină, la începutul lui decembrie, la guvern, eu recunosc că am avut un sentiment de drag. Sunt nişte oameni care au făcut cinste României şi care îşi lasă deoparte toate problemele şi se vagă într-un meci complicat. Sunt convins că vor face tot ce vor putea şi i-am asigurat şi noi de tot sprijinul”, a mai spus premierul Todose.

Recomandările redacției