camenitaTrupa de la graniță s-a despărțit recent de Radu Anca, iar președintele Mihai Sîrbuț s-a reorientat rapid și l-a convins pe antrenorul care a condus de două ori Frontiera spre titlul de campioană județeană să preia banca tehnică.
„Am înaintat propunerea Consiliului de Administrație, care a avizat favorabil mutarea”, a confirmat conducătorul Curticiului.
În vara lui 2010, cu Gigi Cameniță pe bancă, Frontiera a ajuns până la barajul de promovare în Liga a III-a, pierdut atunci în fața celor de la Autoca­tania Caransebeș. Odată încheiată aventura, Cameniță a pus umărul la reconstrucția Ineului, proaspăt retrogradată din eșalonul al treilea, apoi a activat la Victoria Zăbrani. În ultimii doi ani a pregătit și echipa de fotbal feminin UTA.
Tehnicianul va fi prezentat noilor (dar și unora mai vechi) săi elevi, marți.
Odată cu Anca, de la Curtici a plecat și Sebastian Huțan, aproape acum să obțină postul de antrenor al portarilor la CS Ineu, dar și fundașul Claudiu Sighete.
Miza pe tineri
Mihai Sîrbuț a confirmat că la Curtici se va merge pe aceeași linie, de promovare a cât mai multor tineri localnici. În acest sens, au fost cooptați în lotul primei echipe șase juniori familiarizați deja cu atmosfera – portarul Raul Covăsan și jucătorii de câmp Dragoș Dobra, Radu Demian, Pavel Tiron, Dorin Stana și Tiberiu Blidar.
În orășelul de la graniță a sosit și stângaciul Ariton Oros (Atletico, ultima dată la Sînnicolau Mic), al cărui tată a jucat pentru Frontiera sub comanda lui Cameniță la titlul obținut în 2002!
Curticiul urmează un program cu două antrenamente săptămânale pe perioada pre-competițională, plus amical în weekend. Au fost stabilite deja trei confruntări: un duel cu Național Sebiș, pe 20 iulie, plus o „dublă” cu Progresul Pecica, pe 24 respectiv 27 iulie.

Recomandările redacției