Gimnastele CSM-ului arădean pregătesc revenirea în competiţii

0
348

Odată cu relaxarea treptată a măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, sportul românesc încearcă să revină la viaţă. Secţia de gimnastică artistică de la CS Muni­cipal Arad şi-a reluat activitatea în limitele normelor şi regulilor impuse de autorităţi, Ciprian Hegyi şi Carina Franiov având sub comandă 20 de sportive, care se antrenează după un program bine stabilit, pe grupuri, în sala „Emilia Eberle”: „Avem la antrenamente 12 gimnaste avansate şi alte 8 de la performanţă. În sală, efectiv, se antrenează maxim şapte fete odată, cu distanţare între ele. Aşteptăm şi noi calendarul de la Federaţie, să vedem când vom avea competiţii, dar şanse sunt destul de mici. Spun asta pentru că la noi, în gimnastică, majoritatea cluburilor sportive sunt şcolare, iar acestea încă nu şi-au reluat activitatea. Dar, sperăm, să avem măcar, în toamnă, Naţionale de junioare şi senioare”, ne-a declarat antrenorul Ciprian Hegyi.
Iulia Berar ţinteşte noi medalii, la Naţionale
Fostă componentă a lotului naţional de senioare, Iulia Berar a trecut cu bine peste perioada de recuperare de după operaţia la ligamente, datorită căreia a ratat şi Mondialele: „Ea se pregăteşte normal, mai are puţin de recuperat din punct de vedere fizic, dar în general a trecut bine peste recuperare. A avut ghinion cu acea accidentare, cu o săptămână înainte de Mondiale, dar acum este în revenire şi sperăm să poată concura la Naţionale”, mai spune Hegyi.
Fosta mare glorie a gimnasticii româneşti, arădeanca Emilia Eberle – dublă medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980 şi multiplă medaliată europeană şi mondială – este aşteptată din nou acasă, pentru a le da sfaturi preţioase sportivelor.

Emilia Eberle, aşteptată cu drag acasă
Stabilită de mulţi ani în SUA, Eberle a fost prezentă, acum şase ani şi la inaugurarea oficială a sălii de gimnastică din Arad din incinta stadionului Gloria, ce îi poartă numele. „Din câte ştiu, trebuia să vină în martie sau aprilie acasă, dar odată cu această pandemie nu a mai putut ajunge. O aşteptăm cu drag la Arad, când va putea călători. De asemenea, clubul din Belgia cu care suntem în relaţii de strânsă colaborare şi prietenie nu a mai putut veni în oraşul nostru, datorită acestor restricţii cauzate de coronavirus”, conchide antrenorul CSM-ului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.