gladTinerii democrat liberali s-au reunit la finele săptămânii trecute, la Convenţia Naţională Extraordinară a Or­ganizaţiei de Tineret a PD-L, pentru a-şi alege o nouă structură de conducere.
Noul preşedinte ales de către tinerii democrat liberali este Sorin Moldovan, acesta fiind ales cu 485 de voturi pentru, 153 împotrivă, iar un vot a fost anulat. Noua structură de conducere este formată din preşedinte, prim-vicepreşedinte, secretar general, doi secretari generali adjuncţi, 17 vicepreşedinţi şi membrii CNREL.
Aradul are în noua structură un reprezentant, Glad Varga fiind ales vicepreşedinte pe relaţia cu societatea civilă. Varga a câştigat competiţia pentru această funcţie într-o competiţie cu alţi doi concurenţi, din Cluj şi, repectiv, Maramureş. „Am ales să candi­dez în acest domeniu, al relaţiei cu societatea civilă, pentru că aici trebuie PD-L, în special prin noul val de politicieni, să facă eforturi de a se apropia de oameni, de a le re­câştiga încrederea, de a relua dialogul cu societatea civilă. În Arad am ajuns consilier municipal din par­- tea societăţii civile, şi asta pentru că organizaţia a înţeles de la bun început că trebuie să se deschidă pentru oameni şi a creat o competiţie liberă reuşind să atragă spre partid oameni noi, care anterior n-au fost implicaţi politic. Cred că acelaşi model trebuie să îl adoptăm şi în organizaţia de tineret la nivel naţional, să ne deschidem spre socie­tatea civilă, să aducem oamenii alături de noi”, a declarat Glad Varga.

Recomandările redacției