Glad Varga: ,,Anul acesta va fi o creștere semnificativă a investițiilor, mai ales pentru lucrările de apărare împotriva inundațiilor”

0
402

În acest an Ministerului Mediului include o creştere semnificativă a investiţiilor, mai ales pentru prevenirea inundațiilor. Bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a fost avizat  de comisiile reunite pentru Mediu ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Bugetul de anul acesta, în creştere cu 18% faţă de 2020 va avea ca principală prioritate investiţiile, la acest capitol putând fi observată o creştere de până la 25% faţă de anul precedent.

Se va acorda o atenţie deosebită unor obiective cum sunt lucrările de apărare împotriva inundaţiilor, regularizări de râuri, împăduriri, realizarea de perdele forestiere şi corecţii de torenţi. România creşte astfel investițiile în sectoarele verzi, bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor fiind gândit pentru a veni în completarea fondurilor ce vor fi atrase prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Am dezbătut și am avizat favorabil bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Față de anul trecut, acesta include o creștere semnificativă a investițiilor, de până la 25%, mai ales pentru lucrările de apărare împotriva inundațiilor. Mai menționez că în bugetul din acest an s-au prevăzut sume pentru plata compensațiilor restante din 2019 si 2020 pentru proprietarii de păduri din ariile naturale protejate. Bugetul MMAP pe 2021 este de 1,325 miliarde lei, în creştere cu 18% faţă de anul precedent”, a declarat deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.