Proiectul de lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice a primit vot nefavorabil în şedinţa Comisiei pentru industrii şi servicii. Acesta stabileşte obiective clare, pe termen scurt, astfel încât trecerea către e-mobilitate să se alinieze la tendinţele europene.
„În contextul problemelor de mediu cu care se confruntă zonele urbane din România, a nu susţine dezvoltarea introducerii vechiculelor electrice denotă o acută lipsă de interes faţă de oportunitatea de a rezolva efectele negative asociate mijloacelor clasice de transport”. Parlamentarul liberal Glad Varga, spune că deputaţii Puterii „nu au înţeles încă faptul că beneficiile sprijinirii mobilităţii electrice vor depăşi rapid costurile, impactul pozitiv asupra sănătăţii populaţiei şi asupra factorilor de mediu fiind evident”.
Propunerea legislativă urmează să primească aviz din partea Comisiei juridice, de dis­ciplină şi imunităţi şi, după întocmirea raportului, să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor.
(G.C.)

Recomandările redacției