Glasul arădenilor – Acordați atenție și respectați mesajele televizate care promovează un stil de viață sănătos?

0
438

Populația petrece din ce în ce mai mult timp în fața ecranelor, fie că e vorba despre televizor, monitor sau telefon, aceștia cu greu își desprind atenția de la ele. Televiziunile au introdus acele scurte mesaje de interes public „pentru un stil de viață sănătos, faceți mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi”. Întrebarea este dacă te­lespectatorii acordă atenție acestui mesaj, așa că i-am întrebat pe arădeni dacă aceste mesaje au un impact asu­pra lor.
„Eu pot spune că am un stil de viață sănătos, fac 30 de minute de mișcare zilnic, ba chiar mai mult, pentru că și merg la sală dar și circul pe jos. Am chiar și o alimentație echilibrată, zic eu, nu fac ex­- cese dar nici nu am o dietă strictă. Fac aceste lucruri pentru că așa am fost învățată de mică, din fami­lie, nu pentru că am văzut acele reclame scurte la televizor. Totuși cred că sunt folositoare pentru cei care stau excesiv de mult în fața televizoarelor, le mai dă un semnal de alarmă că au stat prea mult și e momentul perfect pentru a lăsa canapeaua pentru a merge la o mi­că plimbare măcar”, spune Simi­na, 21 ani.
„Pentru mine nu au un impact prea mare pentru că sunt foarte scurte și mai ales sunt făcute sub formă de reclamă. Să fim serioși, câți dintre noi suntem atenți la re­clamele dintre emisiuni sau filme? Eu, cel puțin, nu. Reclamele sunt momentul perfect pentru a mă duce la baie sau să fac orice altceva. Apreciez totuși faptul că cei de la conducerea postului televizat s-au gândit să adauge acele câteva secunde de recomandări care duc spre o viață sănătoasă, dar nu cred că reușește acel mesaj să ajungă la interesul publicului. Dacă chiar do­resc să transmită ceva, ar putea să modifice formatul. Să facă conți­nutul mai lung, cu imagini sau sub forma unui video viu colorat care să atragă atenția telespectatorilor”, spune Cătălina, 19 ani.
„Eu deja mi-am format aceste obiceiuri, nici măcar nu mă mai uit la televizor. Am renunțat la a mă mai uita la televizor de câțiva ani, au început să fie televizate cele mai stupide lucruri doar pentru atenție și rating. Cred că acele mesaje de averizare și mici recomandări pentru un stil de viață echilibrat sunt foarte folositoare pentru copii, fiindcă ei își petrec, din păcate, majoritatea timpului în fața ecranelor. Dacă nu stau în fața televizorului, sigurat stau în fața unu monitor sau a unei tablete. Prea puțini mai sunt copiii cărora le plac activitățile în aer liber, tot mai rar văd grupuri de copii cu cheia la gât, care ies să se joace în fața casei sau a blocului”, zice Maia, 26 ani.
Sorina Dragomir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.