Glasul arădenilor – Anul acesta cheltuiți mai mult sau mai puțin de Paști?

0
302

Sărbătorile în general ne obligă să scoatem mai mulți bani din portofel. Acum suntem doar la un pas distanță de sărbătorile pascale, ceea ce înseamnă cheltuială mai mult ca în lunile precedente. Suntem curioși să vedem cum își organizează arădenii banii anul acesta în comparație cu anul trecut. Cheltuielile au crescut sau s-au micșorat?

Eu anul acesta am cheltuit mult mai puțin față de anul trecut. Ideea este că fac mâncare cât pentru două persoane, ceva foarte puțin și cât să ne ajungă maxim două zile. În rest, eu am ales să merg la o petrecere în seara de Paști și acolo am dat undeva la 90 de lei. Dacă mai comand să mănânc și trag linie la final, toate cheltuielile mele de Paști au fost de maxim 300 de lei. Haine nu mi-am luat, mâncarea e puțină și biletul care nu a fost tocmai scump”, spune Iuliana, 27 ani.

Am restrâns puțin bugetul, anul trecut cred că mi-am făcut de cap și nu s-a meritat. Vreau să spun că am făcut prea multă mâncare care nu s-a consumat și au fost bani irosiți. Haine noi nu am mai cumpărat așa cum facem toți când urmează vreo sărbătoare, prăjituri urmează să fac acasă și o să fie ceva cu care ies destul de ieftin. Am încercat să mă încadrez în 500 de lei și cred că am reușit. Tot mi se pare cam mult, dar să spunem că față de anul trecut e mai bine”, zicea Magdalena, 42 ani.

Eu sigur am cheltuit mai mult. Diferența față de anul trecut este că îmi vin copiii acasă împreună cu nepoții. Am acum de pregătit mult mai multă mâncare pentru că vor sta toți la noi, plus musafirii. Prăjituri o să fac acasă, nu știu câte, dar sigur mai multe feluri. Pe lângă toate acestea, nepoții fiind destul de mici, vine iepurașul la ei și trebuie să le aducă ceva cadouri frumoase care sunt deja pregătite. Pot spune că toate la un loc au fost undeva la 1000 de lei. E mult, prea mult, dar având în vedere că o să fie toată familia, se merită”, povestește Angi, 53 ani.

Eu nu stric foarte mulți bani anul acesta. Hainele le-am luat de la magazinul pe care îl am, mâncare nu fac, poate 10 ouă să fie pe masă și comand un platou cu sărățele și unul cu prăjituri. Nu am cheltuit nici anul trecut pentru că la noi e obiceiul să ne strângem toți la părinții mei acasă. Dacă ar fi să fac un total cu toate cheltuielile, poate sunt vreo 150 de lei, dar mai mult nu cred. Plus că nu ieșim niciunde, mergem la biserică și atât. Anul trecut cred că tot cam atât au fost cheltuielile, nici atunci nu am făcut ceva special care să necesite mai mulți bani”, zicea Anca, 26 ani.