Pentru că sezonul estival a început și a trecut aproape o lună din vară, aproape toată lumea știe deja cum își va petrece concediul și ce locuri vor vizita. Pentru că nici arădenii nu sunt mai prejos, punem pariu că biletele de vacanță așteaptă să fie folosite, așa că, am mers și am întrebat câțiva arădeni care le sunt planurile pentru vara aceasta și încotro o s-o ia fiecare.

,,Eu cred că o să stau acasă anul acesta. Mi-am propus doar să merg de relaxare undeva la munte, dar nu știu dacă mai ajung pentru că avem foarte multe nunți anul acesta și ni s-a cam micșorat bugetul. Poate totuși o să nimerim să mergem undeva măcar un weekend la aer curat, dar rămâne de văzut. Acum știți cum sunt românii, vara au câte o nuntă pe săptămână și nu mai apucă să strângă bani că iar rămân fără eiˮ, ne zicea Carmen, 35 ani.

,,Luna viitoare plec la mare la noi în țară. Cam pe la jumătatea lunii am făcut rezervare și stăm undeva la șase nopți și șapte zile. O să fim mai mulți, chiar undeva la 40 de oameni că mergem într-un fel de tabără organizată de liceu. Sper să fie distracție acolo. După mersul la mare să mergem tot așa mai mulți la Untold și cam atât, în rest probabil că la ștrandˮ, povestea Alexandra, 18 ani.

,,Mergem în Grecia. Ne-am rezervat să stăm la un hotel de acolo zece zile, apoi acasă, ne întoarcem la muncă. Noi plecăm în august, la începutul lunii și vrem să vizităm cât mai mult și să ne relaxăm că următoarea vacanță o să fie doar prin iarnă și avem nevoie să ne încărcăm cu forțe proaspeteˮ, ne spunea Lucia, 24 ani.

,,Vara asta o să fiu pe ștrand, pe la grătare, poate o plimbare până la Sibiu, Oradea, Brașov, dar toate acestea fiind excursii de un weekend. Vacanța noastră e programată abia pe luna septembrie când plecăm în Turcia. Abia aștept să merg acolo, n-am mai fost niciodată și e programată de aproape jumătate de an vacanța. Deci, concediul meu e weekend de weekend câte puțin și în toamnă mai multˮ, ne-a zis Simina, 30 ani.

,,Crede-mă că nu știu. Nu am nici cea mai mică idee ce și cum. Problema cea mai mare este că nici măcar nu știu dacă primesc concediu vara aceasta. Dacă primesc, merg așa din scurt până la mare câteva zile, apoi puțin pe Transfăgărășan și înapoi acasă, dar nu știu dacă o să apuc sau nu vara asta. Deocamdată aștept să văd ce se întâmplă și după programez și vacanțaˮ, povestește Cristian, 27 ani.

Recomandările redacției