Glasul arădenilor- Ați început curățenia de primăvară?

0
551

Chiar dacă începutul lunii martie, vremea n-a fost așa prietenoasă, în ultimul timp am avut zile foarte senine. Arădenii au început să fac lucrări prin micile grădini sau chiar să se ocupe de curățarea copacilor. Unii cetățeni povestesc că deși locuiesc la bloc preferă se se ocupe personal de grădina din spatele blocului. Plantatul de flori sau de diferiți copaci este o activitate des întâlnită în această perioadă.

Nu am început curățenia de primăvară pentru că până acum tot zile urâte am avut. Nu prea poți să lucrezi în curte sau grădină dacă plouă. Oricât de mică ar fi curtea, dacă e ud pe jos nu se poate lucra. Nici de gazon nu am putut să mă ocup cum trebuie pentru că nu îl poți tăia numai când e uscat pe jos. Zilele aceste trebuie să mă ocup de copaci pentru că după ce înmuguresc nu mai poți să tăi crengile“, ne-a spus Ioan, în vârstă de 42 ani.

Nu am de ce să mă ocup cu tăiatul crengilor sau alte treburi ce se fac primăvara pentru că locuiesc la bloc. Când eram mai mică stăteam la casă în Grădiște, dar atunci se ocupa tata de gardul viu și gazon. Am câteva ghivece, dar sunt cu cactuși, iar aceștia nu sunt foarte pretențioși și nici nu le place să fie deranjați foarte mult. Am văzut că și prin oraș au plantat tot felul de copaci, sper ca în câțiva ani să avem puțină umbră și în Arad“, a zis Daiana, în vârstă de 27 ani.

Nu m-am apucat încă de grădină, pentru că am avut foarte mult de muncă la serviciu. Locuiesc la bloc, dar unde locuiesc eu, ne strângem mai mulți vecini și ne ocupăm de curățenia generală, Avem un fel de grădină cu flori care este împrejmuit cu gard viu. La capitolul flori se ocupă o doamnă, pentru că noi nu ne prea pricepem. Este frumos că se adună vecini din toate scările, pentru că suntem un bloc mic“, a spus Adi, în vârstă de 31 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.