Glasul arădenilor: Având în vedere ultimele evenimente, care credeți că este nivelul de siguranță al copiilor dumneavoastră ?

0
514

Evenimentele petrecute în România în ultima perioadă au îngrozit părinții, dar și bunicii care sunt nevoiți să își lase copiii să meargă singuri la școală. Ziua devine tot mai scurtă, iar îngrijorările părinților tot mai mari. Din cauza programului de muncă a multor părinți arădeni, mulți elevi chiar din clasele primare, sunt nevoiți să meargă sau să se întoarcă singuri de la școală.

Față de ce ar trebui să fie, suntem mult, mult sub nivelul normal de siguranță. Polițiștii ar trebui să patruleze mai des pe străzi și să asigure siguranța. Să îți duci și aduci copilul în fiecare zi la școală este un mare efort financiar. Plus timpul pierdut care, nu poate fi recuperat. În comparație cu București sau Timișoara, Aradul e mult mai sigur, dar și aici ar fi frumos să vedem jandarmi și polițiști patrulând seara pe străzi. Ziua se va scurta, iar noi trebuie să stăm la muncă până se termină programul, copiii noștri trebuie să fie în siguranță!“ ne-a declarat Maria, în vârstă de 32 ani.

Nu mă simt în siguranță când îmi trimit copilul la școală, fac tot posibilul să îl însoțesc, dar există zile în care din cauza muncii trebuie să îl las să se întoarcă singur. Consider că transportul în comun nu e foarte sigur, sunt mulți cerșetori și hoți de buzunare. Pentru un asemenea om, un copil de 11 ani cum este băiatul meu, poate fi o țintă foarte ușoară. Sper ca autoritățile să patruleze mai des prin tramvaie, și să ofere siguranță copiilor, dar și nouă, părinților“ a povestit Iuliana, în vârstă de 30 ani.

Dacă merg cu nepoțica la școală, este în siguranță, pot să o feresc de lucrurile rele ce se pot întâmpla. Îmi este groază de momentul în care va trebui să o las singură pe stradă. Ar trebui ca elevii din toate școlile să învețe de mici, să se ferească de oamenii și locurile rele pe care le pot face rău. Mi-aș dori ca drumurile să fie mai sigure, pentru asta cred că e nevoie ca poliția să patruleze mai des orașul, nu doar centrul“ a relatat Victoria, în vârstă de 63 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.