Arădenii sunt critici când vine vorba de problemele județului, de lipsuri, de necesități. A început un an nou, bugetul nu este încă stabilit dar, cu siguranță, aleșii Aradului trebuie să știe pe ce vor cheltui bani pentru investiții. Am făcut un sondaj în rândul arădenilor pentru a vedea care sunt problemele stringente și ce ar trebui să facă administrația Aradului anul acesta. Unele păreri sunt împărțite, altele coincid, însă cu siguranță arădenii au pretenții…îndreptățite.

Una dintre cele mai mari probleme în Arad este lipsa parcărilor. An de an a fost din ce în ce mai rău. Spre exemplu, ceva mai devreme, pentru că am avut de rezolvat niște probleme a trebuit să mă învârt jumătate de oră ca să pot parca undeva. Anul acesta, autoritățile ar trebui să se ocupe de parcări“, a spus Maria Farcaș, în vârstă de 57 de ani.

Prioritate este să fie făcute parcări. Bineînțeles, tot prioritate este repararea drumurilor“, a fost de părere Patricia, 27 de ani.

Pentru mine, transportul în comun este problemă. Mai precis, tramvaiele sunt prea vechi și este mare problemă cu încălzirea. Eu vin aproape în fiecare zi de la Ghioroc și îndur frig dimineața în tramvai. Plătim 210 lei abonamentul și condițiile nu sunt bune. Pe ruta asta nu au făcut nimic pentru transportul în comun. De asta ar trebui să se ocupe administrația“, crede Ghizela Muntean, în vârstă de 60 de ani.

În opinia mea, autoritățile ar trebui să se organizeze să curețe malul Mureșului, să planteze copaci, să aranjeze spațiile verzi. Ne dorim mai mult spațiu verde. Chiar și locurile cu puțin spațiu verde existente nu sunt sunt întreținute“, – T.H.

Cea mai mare problemă după părearea mea sunt spitalele. Ce e drept, în Spitalul Județean s-a mai făcut ceva. Dar în alte locuri, cum este Oncologia nu s-a făcut nimic. Nu mai vorbesc de alte locuri. Și la Urgențe cred că trebuie făcut ceva, pentru că deși s-a modernizat, acolo nu este loc destul. Din păcate, anul trecut am avut probleme cu ambii mei părinți și am ajuns la UPU. Am stat câteva ore într-un rând“, a spus Diana O, 35 de ani.

Cred că pentru toți arădenii, anul trecut, problema gunoaielor a fost cea mai mare. Am auzit și noi de investițiile care s-au făcut pentru rezolvarea problemei deșeurilor, dar a fost mai rău ca înainte. Nu știu ce s-a făcut cu banii aceia dacă săptămânal, publele și locurile amenajate pentru deșeuri sunt pline. Nu sunt ridicate. Și în vară situația a fost groaznică“, consideră Mircea Drăghici, 55 de ani.

Recomandările redacției