Glasul arădenilor: Cât de des cumpărați flori și cu ce ocazii?

0
667

Odată cu încheierea sărbătorilor primăverii, micii comercianți se întorc la un ritm de activitate obișnuit, în timp ce bărbații se întorc și ei la un curs mai puțin „chinuitor” al vieții. Vânzările de flori ating apogeul de Valentine’s Day, Dragobete, 1 Martie și 8 Martie, ultimele două fiind sărbători în care nu doar bărbații, ci și copiii cumpără multe flori. Am ieșit în stradă și în Piața Mihai Viteazul pentru a întreba arădenii cât de des cumpără flori în cursul anului și cu ce ocazii. Mai jos aveți răspunsurile lor.

Eu nu cumpăr de 8 Martie flori. Cumpăr în oricare altă zi”, ne-a spus un domn în trecere, primul răspuns constituind astfel excepția.

Cumpăr flori de 1 Martie și de 8 Martie pentru soție, mamă și mătușă. Le cumpăr pentru că se bucură, au și ele câteva zile în care se simt speciale și pot intra în primăvară mai voioase”, ne-a zis un alt domn, de vârstă medie.

Pentru iubită am cumpărat de Valentine’s Day, nu și de Dragobete. Ne-am obișnuit cu sărbătoarea asta. Le mai cumpăr apoi iubitei și mamei flori de 8 Martie. În rest, doar cu ocazia zilelor de naștere”, ne-a relatat Ionuț, în vârstă de 26 de ani.

Femeile nu prea au de ce să cumpere flori, hai să fim serioși acum. Eu mai cumpăr numai pentru fetița mea, să ducă la doamna educatoare, în rest nu prea am cui. Și eu îi mai cumpăram mamei pe vremuri. Acum mai mult primesc”, a adăugat, zâmbind, Violeta, de 43 de ani.

Cele mai multe flori se vând în februarie și martie, dar și în cursul anului cumpărăm flori pentru diverse zile de naștere sau nunți. Nu cumpăr des flori, poate de 7-8 ori pe an în total. De 8 Martie nu ne putem face că uităm”, povestește râzând un alt domn, de 40 de ani.

Mai demult luam doar pentru mama. Eeeh, dar acum am și două fete, trebuie să le iau și lor flori.Și ele sunt femei, nu? Apoi mai iau soției și colegelor de serviciu. Avem diferite evenimente la muncă și nu putem veni așa, cu mâna goală”, a spus Ghiță, de 54 de ani.

Cumpăr flori pentru mama și, câteodată, pentru profesoare. Uneori luăm un buchet mare la comun pentru câte o profesoară. Mai primesc și eu flori de la iubitul meu, am primit de Valentine’s și de 8 Martie”, a amintit Simona, de 16 ani.

I-am luat flori la nevastă-mea de 8 Martie, în rest nu prea sunt eu cu florile. Sărbătorile astea noi nu mă interesează, nu putem cumpăra flori toată ziua. Dragobetele nici nu s-a ținut cât e lumea și pământul, și asta e o invenție nouă. Adevărul e că cele mai frumoase sunt florile astea de primăvară, celelalte flori sunt și mai scumpe și mai urâte. Cele de primăvară au, așa, o frăgezime…”, a mai răspuns un domn mai în vârstă, care nu a vrut să își dea numele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.