Primăvara este pe drum, iar odată cu ea vine și vremea frumoasă. Chiar dacă în ultimele zile am avut parte de ploi, când acestea se vor opri, arădenii vor umple malul Mureșului de biciclete. Mulți arădeni susțin că exercițiile fizice trebuie făcute mereu, nu numai în natură sau când vremea este frumoasă. Pentru arădeni sportul este ceva normal, iar alergatul pe Malul Mureșului sau plimbatul cu bicicleta sunt activități obișnuite.

„Este bine să facem mișcare indiferent de vremea de afară. Chiar dacă este mult mai frumos și mult mai plăcut să faci mișcare în aer liber, este bine să facem și în zilele mai puțin frumoase. De exemplu când plouă sau este vânt putem să facem mișcare într-o sală de forță sau într-un teren închis. Mie îmi place să joc mini-fotbal, este un sport care poate fi practicat pe orice vreme“, ne-a declarat George, în vârstă de 19 ani.

„Sportul este foarte bun pentru organism. Primăvara și vara merg cu bicicleta, dar pe vremea asta nu ai unde să mergi. Practic și alte activități sportive precum tenis de masă. Acest sport este mai ușor de practicat în interior deoarece mingea nu este influențată de vânt. Când eram mai în formă mergeam pe jos și câte zece kilometri însă acum, zece kilometrii fac numai dacă sunt pe bicicletă“, a declarat Aurel, în vârstă de 47 ani.

„Trebuie să ne bucurăm de fiecare zi. Dacă ne place să facem sport, atunci ar trebui să facem cât mai des. Fac sport în aer liber de fiecare dată când am ocazia, mai ales când nu este foarte cald afară. Îmi place să alerg pe terenul Gloria pentru că materialul din care este făcută pista de alergare nu este foarte tare. Mai de mult, când alergam pe faleză, aveam durere de gambe. Acum am avut zile mai urâte, dar de obicei malul e plin de oameni care aleargă sau pur și simplu se plimbă“, ne-a povestit Alexandru în vârstă de 22 ani. 

Recomandările redacției