Să își petreci timpul împreună cu familia, a devenit o activitate ocazională. Trăim într-o perioadă în care se pune accentul pe servici și carieră, iar activitățile care mai de mult erau considerate cotidiene au devenit ocazionale. Am avut ocazia să discutăm cu mai multe persoane, iar multe dintre acestea ne-au povestit cu părere de rău, că de multe ori petrec mai mult timp la servici decât cu familia și copii lor.

În ultima vreme nu prea am petrecut timp cu familia. Mai de mult stăteam mai mult cu ei și făceam tot felul de activități împreună. Acum sunt destul de ocupat cu serviciul, dar și acum mai petrecem timp împreună, însă mult mai rar. Chiar dacă lucrez mai mult, tot pentru familia mea o fac, deoarece știu că dacă aduc mai mulți bani acasă, pot să le ofer ce au nevoie. Am de gând ca pe viitor să o las mai ușor cu serviciul și să petrec mai mult timp cu familia“, a povestit Iulian, în vârstă de 26 ani.

Am două fetițe, una de opt ani, iar una de nouă. De obicei petrecem timp împreună duminica, când facem puzzel-uri sau ne jucăm diferite jocuri. În schimb în timpul săptămânii mama lor stă mai mult cu ele. Eu lucrez ca și paznic la o firmă de securitate și lucrez și 24 de ore, iar ziua de multe ori dorm. Sper ca pe viitor să îmi găsesc un loc de muncă mai bine plătit. Momentan trebuie să fac și ore suplimentare pentru a oferi cele necesare familiei ele“, a declarat Sebastian în vârstă de 30 ani.

Eu și soțul meu petrecem destul de mult timp împreună cu copii noștri. Mereu ne-a preocupat acest aspect, deoarece pentru copii este foarte important să petreacă timp cu părinții lor. De un timp mai mult soțul meu s-a ocupat mai mult de copii, deoarece eu m-am înscris la facultate și sunt destul de ocupată. M-am gândit să renunț la servici deoarece pentru a mă putea ocupa mai mult de copii noștri. Momentan soțul meu câștigă suficienți bani cât să ne întrețină“, a relatat Daniela, în vârstă de 32 ani.

Recomandările redacției